Vildsvinsspaning maj 2018

Jaga i Stockholm

Vildsvinsspaning på jaktmarken strax utanför Stockholm

13 maj 2018

En stor gris hade spanats på jaktmarken. Jag och min sambo Fredrik bestämde oss för att ta med vår nya husvagn ut till jakmarken för att kunna sitta och vaka efter gris riktigt länge på kvällen.

Vi valde att ställa upp husvagnen nere i "hamnen" på jaktmarken. Det visade sig att platsen var ett populärt tillhåll för myror så vi fick flytta husvagn och bil en gång innan vi hittade en plats där det inte tok kryllade av myror.

Vi gjorde i ordning sängen som utbäddad blir en fullstor 180 cm bred säng. Jätte skön att ligga i och så mysigt att ha en fin, ny och fräsch vagn.

Fredrik fixade med grillen och grillade rådjur samtidigt som jag fixade en sallad och dukade fram tallrikar och bestick.

Strax efter 21:00 började vi vandra runda runt jaktmarken för att spana efter vildsvin. Så här i början av kvällen förväntade vi oss inte att få se något vildsvin, däremot såg vi många rådjur och harar ute på fälten.

Efter ungefär 2 km tog vi sikte på en holme som ligger en liten ut på fältet där bonden Leffe sått ärtor. Där satte vi oss för att spana efter vildsvin.
Efter att ha spanat efter vildsvinen fram till 23:00 utan att se någon gris så var det så pass mörkt att vi var tvungna att röra oss tillbaka mot husvagnen. Väl framme vid husvagnen tände vi en eld i Jägarspisen och satt kvar en stund i den ljumma vårkvällen för att prata om vad vi sett under kvällen. En jätte mysig kväll tillsammans med världens finaste sambo!