Hagel med Aimpoint

5-6 april 2017

Aimpoint utlös en tävling på Facebook, bli testpilot av vårt nya Aimpoint Micro S1 - sikte för hagelskytte.

Jag belv uttagen som testpilot av Aimpoint Micro S1 sikte för hagel

Vi var över 600 som sökte, 40 personer valdes ut och fördelades på två perioder med 20 deltagar i varje.

Jag blev utvald att infinna mig, tillsammans med 19 st andra, den 5-6 April 2017 hos Mamima Jakt i Östergötland.

Den 4 April 2017 klarade jag teorin för min Jägarexamen.

Provet var avklarat vid 19:00 på kvällen och jag hade bestämt möte med Nils och Jens som skulle åka med mig till Aimpointdagarna. Vi var alla tre fulla av förväntan när vi åkte söder ut för att infinna oss runt 23:00 vid Mamima Jakt i Östergötland (utanför Norrköping).

På morgonen den 5 april samlades vi alla inne i matsalen på Mamima Jakt. Det var dags att delas in i grupper samt att få vapen utprovat. Efter utprovningen ägnades förmiddagen åt säkerhet och vapenhantering. 

Sen blev det att skjuta hagelskytte i 1,5 dag. Vi sköt ungefär 250 skott per elev. Till vår hjälp hade vi super duktiga instruktörer från Susegården. Olof hette min instruktör och alla tipps, knep, vinklar, anläggning jag fick från honom bär jag med mig resten av livet.

Susegårdens duktiga instruktörer gav ovärderliga och livslånga råd

Och jag har köpt två olika Aimpoint - micro H2 till min Tikkat3 & micro S1 till min framtida hagelbössa.

Aimpoints trailers

Här nedan kommer de filmer som producerats av Aimpoint sedan skyttedagarna. Roligt att få vara med i dessa filmer. Håll koll efter de rosa lurarna, det är mina :)