Hundens dag i Almunge 2019

Äventyr med barn

Hitta på ett äventyr nära hemma - 4 maj 2019

Detta är ett typiskt "hitta på något äventyr nära hemma. Vi packade en ryggsäck med kaffe, kakor och saft och for sedan till Almunge för djurens dag. Allt var helt utan förväntningar vilket gjorde att hela besöket blev jätte lyckat. Alla fyra tyckte att allt var roligt och vi stannade faktiskt hela dagen för att klappa vildsvin, se på grytjakt, skjuta pilbåge, skjuta laser duva, klappa hundar och prata med alla trevliga människor.

Vi fick åka fyrhjuling på viltsafari där vi kom väldigt nära dovhjortar och mufflonfår. Efter det tittade vi på hundar som övade att gå i gryt, pratade med Agria och jägarförbundet. Vi provade att skjuta lerduvor med lasergevär och barnen åt mycket "bjudgodis". En väldigt rolig dag som alla i familjen uppskattade!

Info om Hundens dag

Söndagen den 14 maj, klockan 10-15 är det dags för traditionen "Hundens dag". Denna dag arrangeras av företaget "Roslagens jakt och vilt" och kommer att vara på deras hundträningsanläggning i Almunge. Målet är att arrangera en trevlig dag för hela familjen.

I Almunge finns olika varianter av vildsvinshägn, hjorthägn, älghägn och sist men inte minst så finns där ett björnhägn. Allt i syfte att ge jakthundarna bra möjligheter till praktisk träning. Det finns även ett konstgryt med grävling i för grytträning. Under dagen erbjuds hundträning, trofébedömning, föredrag och viltsafari.

Svenska Jägareförbundet Uppsala kommer att vara där och representeras av hundsektionen. Förutom det kommer en stor mängd utställare finnas på plats. Så för oss jägare och våra familjer är detta helt klart värt ett besök. Fika finns till försäljning och det är gratis inträde. Mer info: Roslagens Jakt och Vilt.