Lofer dag 3 (Weissbach till Lofer)

Vandra i Österrike

Weissbach - Lofer

Weissbach - Lofer Österrike Dag 3 (6 juli)

Tredje dagen på vår vandrings dag med Jesper & Amanda - 3 dagars turen Ravinernas tur.

Värdshuset vi bodde på var byggt redan på 1000-talet och var det äldsta i hela området fick vi reda på av servitören som var mycket pratsam.

Idag var det fint väder men trötta ungdomar, speciellt Amanda som släpade sig fram. Vi bestämde att vi alla fall skulle ta oss till grottorna i Lamprechstshöhle. Vi vandrade först över floden på andra sidan och kom till slut fram till Lamprechstshöhle, Europas längsta grotta formad av vatten.
Här ingick det inträde i vårt vandringspaket så vi gick in. Fantastiska formade grottor och vi gick i trappor 70 höjdmeter upp och 700 meter rätt in i grottan.

Amanda tyckte det var så fantastiskt så hon orkade dessa 70 höjdmeter men inte mer. Härifrån tog Amanda och Helena ta bussen till vår slutdestination, vilket i sig är bra då det finns denna möjlighet istället för att pina sig fram till slutmålet.

Jesper och Thomas vandrade vidare till ett Naturbad, Vorderkaserklamm. som var en del av en flod med iskallt, men skönt avsvalkande vatten.

Vandring vidare på Arnoweg där en ko spärrade vägen och vägrade flytta på sig, trots att Thomas puttade på den. Vi fick krypa under staketet och in igen för att komma förbi.

Jesper hade nu, väldigt ont i fötterna men han sa, att vi vandrar på, för om vi stannar blir det svårt att komma igång. Med bara snabba stopp vandrade vi på med fina vyer mot Lofer.

Framme i Lofer och hotellet där det ingick ett stort friluftsbad som belöning låg redan Helena och Amanda och solade vid badet.  På kvällen firade vi med champagne och medaljutdelning att vi klarat av vår vandring.

I det vandringspaketet vi köpt fanns det med några medaljer, pins som vi delade ut under en liten ceremoni på vårt hotellrum.

 Och med det, var vår vandringstur på 3 vandrings dagar och 4 hotellnätter slut.