Närkes Tak

25 toppar i Sverige - Sveriges Tak

Närkes Tak

Tomasbodahöjden 298 möh

Närkes Tak
Namn: Tomasbodahöjden
Höjd över havet: 298 möh
Plats: Nordväst om Örebro, strax norr om Garphyttan
Position: . N 59°23,046 E 14°58,325
Klassificering: Lätt
Avstånd: 1,6 meter tur och retur slinga
Höjdskillnad: mindre än 27 m


Vi besökte Tomasbodahöjden den 22 juni 2014

Hitta hit:
Tomasbodahöjden ligger strax norr om Garphyttan. Exakt hur du hittar till bästa parkeringsplatsen ser du på kartan vi gjort som hittas på vår hemsida. Det finns en markerad led upp till toppen. Stigen är även markerad på lantmäteriverkets kartor. Parkerar gör man ca 50 meter från stigen upp till toppen.

Vårt besök på toppen:
Vi kom till toppen från vår sommarstuga som ligger i Tiveden. Med i bilen hade vi vår 18 åriga dotter som inte ville följa med upp toppen. Hon valde att sitta kvar i bilen och titta på en film under tiden vi gick upp på Närkes högsta punkt. Så här i efterhand var det tur att hon inte följde med eftersom det började hagla och ösregna när vi var på toppen.
Vägen upp till toppen är markerad med små runda silverfärgade brickor. Markeringarna är lite dåliga men det gör inget eftersom stigen är väl trampad upp på toppen.
Väl på toppen tog vi vår obligatoriska toppbild. Denna bild är tagen efter hagelskuren innan skyfallet började. Objektivet blev lite immigt av ovädret.

Vi la även ut en egen cache på toppen som hittades av första geochachare två dagar efter publiceringen. Vi gör en serie cacher på alla sveriges toppar som vi kallar #peakofsweden.
Och du vet väl att du kan följa oss på facebook och instagram. Där använder vi oss alltid av följande #-tagar: #peakofsweden #25topparisverige #29nationalparkerisverige #äventyrsbilen