Tånglöt runt - Järvafältet, Stockholm

Turskidor i Stockholm

Tånglöt Runt - 6 km

Tånglöt Runt 29 januari 2012

I slutet av januari låg det fortfarande gott om snö i terrängen. En solig och skön eftermiddag begav vi oss till Järvafältet och åkte en tur på våra turskidor. Vi har valt att kalla turen Tånglötrunt eftersom start och mål var vid parkeringen i Tånglöt, Järfälla.

Trots att det var strålande sol och temperaturen låg på +-0 grader var det inte många ute i spåren/skogen.

Här i denna delen av Järvafältet kör Järfälla skidklubb upp spår så fort det ligger tillräckligt med snö på marken. Spårens kvalité är inget vidare så det passar utmärkt att åka med våra turskidor i dem. Till saken hör ju också att vi inte åker hela sträckan i spåren. Vi följer dem bara första biten för att sedan skida in i skogen.

Efter att ha följt spåren över Tånglöt och Björnmyren lämnade vi dem och körde in i skogen. Det bli alltid lite mer äventyr och vildmark över turen om man åker skidor så här. Det krävs inte mycket för att äventyraren i en ska plockas fram :)

Efter skogen kom vi ut vid Granskog och skidade ut på Översjön. Här vid översjön har vi vart många gånger med våra barn.Just här på Översjöns is var det rätt mycket folk som åkte skidor. Vi vet inte riktigt varför det inte var så många i de övriga spåren. Kanske kan det vara så att skidspåren höll sig bättre här ute på isen.

Efter besöket på översjön skidade vi längs med vägen mot Rocksta. Men varför ska man göra det enkelt för sig. Vi valde efter ett tag att skida lite på måfå tvärs genom skogen.....
Efter vi passerat Rocksta återstod det bara skidåkning över fälten tillbaka till bilen.
En härlig tur på ungefär 6 km som passade utmärkt som en eftermiddagstur.

 Kul att man kan komma ut på turskidorna även i Stockholm!