Långfärdsskridskor

Stockholm - Norrviken

Långfärdsskridskor på Norrvikensjön i Stockholm


Vi bor precis vid Norrvikensjön vilket innebär fantastiskt fina isar så snart vädret tillåter.

Facebookgruppen "Norrvikens Sjöisbana" går ut med meddelande när de har mätt tjockleken och åkt hela banan på sjön med mer än godkänt resultat. Ett tips är att gå med i fabcebookgruppen eftersom det där ständigt läggs ut nya israpporter.

Området runt jästfabriken brukar vara öppet men de märker upp området med granruskor efter att åkare plurrat där (åk gärna ännu längre ut än granriset visar om du vill slippa vinterbad).

Skridskotullen är start och målplats för många som åker på sjöisbanan och ligger vid Norrvikens IP. Vid Skridskotullen hyr de ut långfärdsskridskor, säljer korv, kaffe, bullar, varm saft med mera. De erbjuder även slipning av skridskor

20 januari 2019

Bilder från dagens skridskotur på Norrvikensjön i Sollentuna.
Jättefin is. Lite snö men de partierna kunde man runda eller glida igenom. Vi stannade och fikade halvvägs runt halva sjön.
20-28 cm is söder om jästfabriken. Många ute på isen idag

Januari 2017

27 februari 2017 

Äntligen tillräckligt med tjock is för att jag ska vilja ge mig ut på sjön med sambo och barn.

I söndags var jag och min sambo Fredrik, Sixten och Ida ute på sjön hela förmiddagen inklusive lunch. Isen var jätte fin! Som ett parkettgolv eller en dansbana, som Sixten sa. Bor du i Stockholm så kan vi varmt rekommendera en tur på isen om vädret fortsätter vara kallt.

Vi startade vår tur från Norrvikenbadet och åkte först upp mot uthyrningen och serveringen kallad Skridskotullen. Hela vägen mot Skridskotullen hade vi motvind men så fort vi vände nere vid sjöändan fick vi medvind. Vi stannade lite längre fram för att laga lunch ute på stormköket. Det blev kokt pasta med chilliconcarne. Väldigt gott tyckte barnen!

Nu hoppas vi att det kalla vädret håller i sig så vi kan ta en tur på sjön även nästa helg!

En helg i slutet av mars 2017 var det strålande vinterväder

Den här gången var min dotter Amanda och Fredriks mamma Marie med oss när vi tog en tur på isen. Målet för dagen var korvgrillning längst söder/ner i sjön vid den fasta eldplatsen/badplatsen.

Sixten och Ida åkte sparkstötting tvärs över sjön tillsammans med farmor Marie som promenerade. Jag, Amanda och Fredrik åkte långfärdsskridskor hela turen runt sjön. Vi möttes alla vid grillplatsen där det var fler än vi som planerat för sin lunch ute.

Här nedan ser du en karta över sjöisbanan på Norrviken.

 Jästfabriken ligger ungefär vid den lilla kroken in till vänster mellan 3,5 km och 7 km.