Mars 2013

En utenatt i månaden 2013

Så var det dags för mars månads övernattning

Denna gång åkte vi till Paradisets Naturreservat i Huddinge.

Vädret var perfekt för en utenatt i tält. Solen hade lovat att titta fram hela helgen, snön låg tjock i paradiset och det skulle bli som max 12 grader kallt.

Turskidorna knäpptes på kängorna och vi påbörjade skidturen mot sjön trehörningen. Det går rätt brant uppför så efter ett tag tog Helena av sig skidorna och bar dem i famnen. Helena har ju en icke opererad främre korsbandsskada och ville inte riskera att ramla eller glida snett med benet.
Väl framme vid sjön trehörningen spände vi båda på skidorna igen. Isen låg tjock så det var ingen fara att köra tvärs över sjön mot vindskddet.

Vi såg redan från andra sidan sjön att vindskyddet var upptaget av minst 10 personer.
Nåja, det finns ju en eldstad till vid Ugglekojan så vi tog sikte på den istället.
Nu visade sig att även den eldstaden och ugglekojan var upptagen av samma gäng scouter.
Jaha, vad göra nu?

Tur att vi varit här förut. Nu fick vi lite bråttom att hinna fram till Långsjön och vindskyddet där. Det började skymma men tack vare den stjärnklara kvällen var det inget som oroade oss. Om mörkret skulle falla innan vi hann fram så hade både pannlampor och månen till vår hjälp.
Vi följde sörmlandsleden en bit innan vi tvärade över mossen som ansluter till långsjön. Skönt att kunna åka över mossen istället för att följa den backiga stigen som sörmlandsleden sträcker sig.
När vi skidade över långsjön i riktning mot vindskyddet ser vi att det redan är upptaget av tre killar.

Väl framme frågar vi om vi får dela eldstad med dem i kväll. Thomas, Alexander och Fredrik välkomnar oss till elden.  Vi hade hört att scouterna skulle skicka ut ett par man för att tömma vedlåren vid sjön på ved. Vi berättade det för killarna som genast gav sig iväg för att hämta ved så vi skulle klara oss hela kvällen.  Under tiden de var iväg satte vi upp vårt tält.
När de kom tillbaka berättade de att de kommit för sent. Vedlåren var nästan tömd. De hade lyckats skrapa ihop det sista i botten på vedlåren och hade med sig det till vindskyddet.
Vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans med våra nyfunna vänner!

Natten blev som väntat kall. -12 grader. Vi var ännu en gång glada för våra nya och varma sovsäckar!  Morgonen efter packade vi snabbt ihop vårt tält och sovsäckar.
Solen sken och värmde skönt när vi skidade tillbaka till bilen.
Vi var hemma i vårt hus vid 11.00..... och våra tonåringar hade inte ens vaknat eller saknat oss under tiden :)