Vildmarksleden

Storvreta

Vildmarksleden 5 maj 2012

Dagens vandring (5 maj 2012) går i Storskogen på vildmarksleden som ligger i Storvreta utanför Uppsala.

Vildmarksleden är en rundslinga och enligt kartorna man får vid Skogsvallen är Vildmarksstigen 5 km. Det stämmer inte. Vi mätte leden till 6,6 km med hjälp av Runkeeper.

Start och mål för vandringen vid den stora parkeringen intill friluftsområdet. Här vid parkeringen finns en informationstavla över alla vandringsleder i området. Här finns även en brevlåda med broschyrer över området. Har man som vi tur och lådan är påfylld så är det bara att ta en gratis karta över lederna.

Här på Skogsvallen i Storvreta finns vintertid fina skidspår. Skidspåren sprutas med konstsnö och är det bara tillräckligt kallt är det antagligen fullt med skidåkare i spåren. 

Storskogen påminner bitvis väldigt mycket om Tiveden. Det var verkligen svårt att förstå att denna fina och kuperade skog fanns här bara ett stenkast från Uppsala.

Efter tre kilometers vandring var vi framme vid vindskyddet där vi åt vår lunch. Vindskyddet ligger som i en håla med stora klippblock ovanför. Det finns en vedlår vid vindskyddet men det har varit tomt de gånger vi har varit där.

Tyvärr var det rätt skräpigt runt och i vindskyddet. Det är tråkigt är medvandrare väljer att lämna kvar sitt skräp. Vi eldade upp det som gick att elda upp så det såg lite trevligare ut runt vindskyddet.

Strax efter vindskyddet vänder leden tillbaka mot Storvreta.  Detta är en överraskande fin vandringsled och skog.  Har du inte varit här så rekommenderar vi dig att åka hit!