2013 Utemagasinet

Intervju juni 2013

Utemagasinet

Utemagasinet 15 juni

Efter mail och telefonkontakt var det så dags att få till dagen då vi skulle bli intervjuade och fotograferade inför reportaget i Utemagasinet (nr 8, 2013, finns i butik just nu).
Vi möte upp skribent Emma (V Larsson) och fotograf Emma (Mattsson) i Åkers Styckebruk. Vi hade med vår gula kanot på taket men två kanoter hade vi hyrt hos Kanotkungen åt Emma & Emma + Tobias & Jesper.


Vi lastade våra kanoter med mat och utrustning och gav oss iväg. Våra ungdomar är duktiga paddlare och har fått styra kanoter själva från 4-5 år ålder.


Emma och Emma fick nu en lektion i paddelteknik som finslipades under resten av dagen. Emma L ställde massvis med frågor och Emma M fotograferade mest hela tiden. Därför blev deras första paddelförsök lite trevande och resulterade i sicksackande över sjön innan de fått in vanan att styra kanoten samtidigt som de skulle fotografera och prata. Det blev många skratt, speciellt när de fick markkänning ett par gånger.


Så var det dags att lyfta kanoterna över till nästa sjö.
I denna del av Marvikarna är vacker med fina stora klippblock i sjön. Här stannade vi och tog många foton.


Sen var det dags för ännu ett lyft in i nästa sjö där vi skulle äta vår lunch.
Vi tog sikte på vindskydden som finns precis i början av sjön.
Här blev det lite pyssel med mat och att placera allt så att vi fick till bra bilder.
Emma M fotograferade massor och Emma L fortsatte att ställa massvis med frågor som Thomas svarade så snällt på under tiden Helena, Jesper och Tobias fixade med maten. Det är precis så här det fungerar i vår familj. Thomas underhåller oss andra med skrönor och historier under tiden vi andra fixar mat och eld.


Efter god lunch tillagad på murrikka (kyckling, grönsaker, ris och thaigrytbas) var det så dags att paddla tillbaka till bilen.


Nu paddlade vi lugnt och njöt av naturen. Emma och Emma hade nu fått upp riktigt fin paddelteknik och vi flöt snabbt fram över sjön.


Vi var alla nöjda när vi kom tillbaka till bilarna. En härlig dag med nya vänner.

Här kan du läsa hela reportaget som en pdf:

Bilder från dagen då reportaget kom till