Skuleskogens Nationalpark - entré väst

Vandra i Sverige

Vårt besök i nationalparken Juli 2021 - Entré Väst

Sommaren 2021 besökte jag, Fredrik och hundarna ännu en gång Skuleskogens Nationalpark. Denna gång bestämde vi oss för att gå in från entré Väst eftersom vi aldrig tidigare besökt den delen av nationalparken. 

Vi hade som vanligt med oss vår husvagn t@b 320 offroad och vår plan var att sova vid entrén och sedan gå upp tidigt för att gå en runda med hundarna. När vi kom fram på kvällen körde Fredrik och hundarna med kickbiken och draghundssele längs med vägen upp till nationalparken. Det var så himla fint ljus när vi kom fram vid 21:00. Hundarna behövde verkligen motion efter att åkt bil halva dagen. 

Vår plan att gå upp tidigt med hundarna visade sig vara ett väldigt bra beslut eftersom vi fick i princip skogen för oss själva. Vi valde att vandra rundslingan som till första delen är handikappanpassad (eller passar perfekt för den som har barn i vagn). Efter besöket vid utsiktsplatsen, där den som vandrar med hjul måste vända och ta samma väg tillbaka, valde vi att ta slingan över berget tillbaka till parkeringen. Detta är ingen jättelång slinga utan ungefär 2 km t/r vilket passade oss väldigt bra eftersom vi skulle åka vidare mot Åsele och Björnlandets Nationalpark.