Fiske & Vanlife vid Fyrväpplingen i Uppland

Fiska i Sverige - Vandra i Sverige

Fiske & Vanlife vid Fyrväpplingen i Uppland

Första helgen i juni 2022 åkte vi till Fyrväpplingens Sportfiskeområde för att leva vanlife och fiska regnbåge. 

Vi var ensamma första kvällen/natten och dagen efter anslöt vår vän Ola oss för fiske i sjön. Fredrik fångade en regnbåge och Ola lyckades dra upp två stycken. Detta var första gången jag provade på flugfiske. Det är svårt! Svårare än jag trodde! Jag behöver öva mer för att bli lika duktiga som Fredrik och Ola. De har fiska tillsammans sedan de gick i 9:an och har varit runt i sverige och norge för att fiska. 

Det kostar 100,- att hyra en roddbåt för dagen. Vi hyrde två båtar. 

Efter förmiddagens lyckade fångst tog vi sen lunch och rastade hundarna samt grillade korv. Den lilla grillen vi använder oss av en en grill från ucogear och den fick jag i julklapp av Fredrik. Perfekt att ha i plåtisen!

Upplandsleden passerar vid Bennebol och Fyrväpplingen och vi följde leden fram till sjön där vi fiskade.

Om Fyrväpplingen

Fyrväpplingen är ett sportfiskeområde i Uppland i Vildmarksområdet Bennebol och är en komplett sportfiskeanläggning som erbjuder fiske, boende och konferenser. 

Sjöar både med Put & Take fiske och sjöar med naturliga fiskbestånd. I Put & Take sjöarna fiske efter regnbåge, öring och bäckröding. I de andra sjöarna fint fiske efter abborre, gädda och gös. I anslutning till sportfiskekontoret finns en camping för tält och husvagnar. Campingen är uppdelad på 6 olika klippta grönytor. 16 elplatser finns. Campingens servicehus innehåller 3 wc, 2 duschar och diskrum. Vi erbjuder även boende i tre stugor med varierande standard. 

Nedan kan du se en film från våra dagar vid Fyrväpplingen