Mitt första vilt

5 november 2017

Igår hände det, jag sköt mitt första vilt

En fin fasan för min och min sambos bästa vän Olas hund, jaktspanieln Valle.

Jag tog jägarexamen i juni och har både före och efter hängt många timmar med min sambo och vår vän Ola. De båda har berättat allt de vet om jakt. Så tacksam för allt de lär mig!

Idag var de åter med och Ola guidade mig och Valle så fint genom fälten tills fasanen flög upp från snåret.

Min sambo Fredrik var fotograf och dokumenterade allt. Han är bara bäst!

Olas jaktspaniel Valle är 3,5 år och Ola har tränat honom som fågelhund sedan i våras. Valle är jätte duktig och sökte av dike och snår på kommando med pipa och händer. Vid lång vissling lägger han sig ner och avvaktar nästa kommando från Ola. Jätte duktig!

Det kunde lika gärna blivit en hare som blev mitt första vilt. Vi hade ingen aning när vi gav oss ut på fältet. Det som dök upp först hade jag order om att skjuta. :)

Min sambos barn Ida och Sixten var också med till Ola och Olas jaktmarker. Först var de med och jagade rådjur. Sixten satt med Ola i jakttornet och Ida gick med Fredrik som hundförare. Jag satt på pass i mitten av såten. Det blev ett spännande drev med vår tax Norma men rådjuren är listiga och de sprang förbi oss alla utanför skotthåll.

Det blev i alla fall en väldigt skön dag i skogen som avslutades med att vi alla grillade korv i Olas fårhage.