(3) Örsta till Lövhagen 16 km

Vandra Roslagsleden

Längd: 16 km
Svårighetsgrad: Lätt
Underlag: Skogsstigar, grusvägar

Parkering: Golfklubben 800 meter från Lövhagen och Angarnsjöängen. Det är lätt att åka buss med SL mellan de två hållplatserna.

Vid Örsta finns en av länets största hällristningar från bronsålder. Från Örsta och Angarnssjöängen fortsätter Roslagsleden upp mot Össeby IP med dusch och möjlighet att fylla på färskvatten.

I Brottby kan man handla proviant på ICA eller fylla på vatten.

Vindskydd & lägerplatser längs med etapp 3

Örsta

Römossen

Vindskyddet vid Römossen ligger ungefär halvvägs mellan Brottby och Lövhagen. Ett fint vindskydd där vi gärna hade sovit om vi behövt.

Mina och Amandas vandring i aug 2020

Eftersom jag redan vandrat hela Roslagsleden så valde jag och min dotter Amanda att vandra Brottby till Lövhagen, golfklubbens parkering (12 km) i aug 2020. Vi hade nämligen hört om de som haft problem att vandra genom Angarnsjöängen med sin hund och vi har ju alltid Norma med oss. Biten genom Angarnsjöängen vandrade jag sedan i jan 2021 tillsammans med vår tax Norma eftersom korna inte är ute i hagen på vintern.

Vi parkerade vid golfklubben som ligger 800 meter från etappmål Lövhagen och sedan tog vi buss 625 fram till Brottby. Samma buss fortsätter fram till Angarnsjöängen om man vill vandra hela sträckan.

Efter ungefär halva sträckan mellan Brottby och Lövhagen kom vi fram till vindskyddet vid Römossen. Där åt vi vår lunch. Idag blev det "blötmat" från 24hourmeal som värms i en tillhörande värmepåse. Det blev Chicken Karma som är jätte god och rekommenderas. Eftersom regnet öste ner hela dagen så satt vi här i säkert 1,5 timme och småpratade innan vi bestämde oss för att vandra vidare.

Det är en lättvandrad sträcka som inte har några större överraskningar. Dagen till ära fanns det gott om blåbär att äta. Vi stannade många gånger och åt av de gigantiska blåbären.

Under E18 går man i en tunnel som någon omtänksam höjt marknivån på så vi slapp bli helt genomblöta om fötterna eftersom dagens regn bildade en å genom tunneln.

Själva vandringen, 12 km, med lång paus för lunch tog oss 12:15 - 16:30 i lugnt tempo.

Bilder från min vandring vid Angarnsjöängen jan 2021

Början av etapp 3

Bilder från min och Amandas vandring 2020

Från Brottby till Lövhagen