Vi har köpt en egen kanadensare/kanot

Paddla i Stockholm

Vi har blivit med en egen kanot

Den 1 maj 2018 hämtade vi äntligen hem den kanot vi köpte redan i vintras. Kanoten vi köpt är en Indiana15. Det kommer att bli många å och sjöpaddlingar i sommar!

Premiärtur direkt när kanoten kom hem

Vi bestämde oss för att göra premiärturen direkt när min sambo Fredrik kom hem med kanoten på taket. Ida och Sixten tyckte det var en toppenidé så vi slängde på oss flytvästarna och körde ner kanoten den korta biten till Norrvikenbadet.

Vattnet var kallt men efter lite genomgång med barnen att inte luta sig fram och tillbaka i kanoten så gled vi och taxen Norma ut på sjön och vår premiär med egen kanot var genomförd.

Det blåste inget, solen sken och sjön låg spegelblank. Vi paddlade ner mot jästfabriken och in i den lilla viken som vi brukar runda varje dag när vi är på hundpromenad. Vi såg en sothöna om låg på ägg ute i vassen. Ida och Sixten tyckte det var spännande och vi smög försiktigt förbi Sothönan så hon inte skulle bli rädd.

Det blev en kort tur på ca 45 minuter och då kom vi fram till att barnen måste få små pallar att sitta på. Ida fick ont i fötterna av att sitta krokig och Sixten frös om rumpan. Det får bli små frigolitkuddar som pallar till dem framöver. Man lär sig alltid något nytt varje gång man är ute!