Grövelsjön - Storsätra till Lövåsen 10 km
Turskidor i Grövelsjön

Grövelsjön 

Storsätra till Lövåsen

10 km

Påsk i Grövelsjön

Längd: 10 km
Start: Storsätra
Mål: Lövåsen
Betyg 5 

På Påskadagen tog vi en tur till Grövelsjön. Vi bestämde oss för att tura mellan Storsätra och Lövåsen som tillhör Grövelsjöns skid- och turskidspår.

Vi startade en bit ner vid Storsätra och tog oss i 4 km rätt upp på kalfjället. Det var strålande sol och riktigt så där härligt påskvarmt ute. En av de bästa tur er jag upplevt hittills men tror att det mest berodde på det varma och sköna vädret.

Under turen passerade vi Oskars stugan som ligger upp på kalfjället.  Oskars stugan är ett rastskydd som ligger uppe på Långfjället, en härlig tur utmed kryssmarkerad vinterled med vacker utsikt mot Storvätteshogna och de norska fjällen i väster.

Någon kilometer efter Oskarsstugan vänder vi brant ner mot Lövåsen där vi blev hämtade av mitt fd. svärföräldrar.

Jag lägger med en ungefärlig karta över turen uttagen från Eniro. Bra kartor kan köpas vid fjällstationen för 50,-. Priset är ett symboliskt pris och sponsrar skötseln av skidspåren.

Rundan Storsätra - Lövåsen - Lappvollen- Grövelfjäll - Storsätra.

Dubbelspår som prepareras för klassisk åkning och skating. Turen är på totalt 13.6km (alt. 1 km norr om Lappvollen viker du av mot Storsätra Fjällhotell då blir turen drygt 10km)

Kort sträcka som är delvis öppet även för skoteråkning (spåren är separata men går parallellt).

Här kan du få fram aktuell spårkarta för Grövelsjön - https://www.livetracks.se/