Getsvedjeberget Höga Kusten - Predikstolen i Sverige

VANDRA I SVERIGE - HÖGA KUSTEN

Getsvedjeberget Höga Kusten - Predikstolen i Sverige

Hitta hit: Vid Docksta, Höga Kusten, sväng in mot Entré Syd Skuleskogens Nationalpark. 

Start/Mål: Skulebergets Havscamping, parkering kostar 20,- för en dag och betalas med swish. 

Leden: Är markerad med blå skyltar och stenar. Tydlig stig finns från Skulebergets Havscamping. Det går inte att ta fel vilken stig man ska följa upp till toppen och Sveriges Svar på Predikstolen. 

GETSVEDJEBERGET - MED PREDIKSTOLEN

Getsvedjeberget är den perfekta utflykten för hela familjen. När man efter ca 800 meters vandring i periodvis kuperad terräng når toppen så är det lätt värt mödan.

För det är onekligen en mäktigt känsla att stå där längst upp på toppen och se Ulvöarna och Sveriges högsta ö Mjältön i väster, Skulebergets mäktiga bergvägg i öster, och långt där borta i sydöst se Högbondens fyr sticka upp i horisonten.

Väl på toppen så måste man givetvis även föreviga sitt besök med en bild tillsammans med Höga Kustens egen predikstol. Men var försiktigt när du beträder klippan särskilt om den är blöt.

Vårt besök på Getsvedjeberget augusti 2023

Jag, Fredrik och våra tre hundar - taxarna Norma och Puma och Springer spanieln Bruno gick upp på Getsvedjeberget, Sveriges svar på Predikstolen, i augusti 2023.

Parkeringen vid Skulebergets Havscamping ligger har en fin parkering som är precis där leden upp för berget börjar. Själva leden är brant nästan med en gång men det är aldrig några problem att gå fel. För oss, med tre hundar, tog det ungefär 1,5 timme T/R och då stannade vi en stund för att ta foto. 

Svårast är att hitta själva "Predikstolen" den är lite dåld och man måste titta från sidan för att hitta rätt klippa. Kolla på bilderna nedan så ser du hur själva klippan ska se ut!