Test av Primus vintergas

Ange undertext här

Test av Primus vintergas

Test av Primus ETA Spider


Video där vi testar Primus nya vintergas som klarar ner till -20 grader - Även test av Primus ETA Spider

Idag bjuder jag på en film där jag testar Primus Equipment vintergas till stormkök. Gasen klarar ner till -20 grader.

När jag testade vintergasen var det 3/4 grader varmt men redan då brukar man få krångla för att få gasen att fungera perfekt genom att värma gasbehållaren och sedan hälla ut gasen.

Primus vintergas löser problemet genom en extra innervägg som snabbar på processen när innehållet ska förvandlas från vätska till gas. Vintergasen består av en blandning av propan, butan och isobutan som klarar temperaturer ned till 22 minusgrader.

La gasen i frysen över natten

Jag har även testat att låta gasen ligga en natt i frysen och även då funkade gasen jätte bra.
Jag ska låta den stå ute över natten nästa gång det är minusgrader och se hur den funkar då.
Jag har även använt gasen ute när det var snö (sov ute ett par nätter) och inte heller då hade jag några problem med gasen.

I testet har jag även använt ett ETA Spider kök för 1-2 personer. Kökets låga tyngdpunkt gör det väldigt stabilt. Den lätta brännaren gör detta kök till ett av de mest mångsidiga köken på marknaden.

Det här är mitt favoritkök

EtaSpider har en 1-liters kastrull med ett greppvänligt lock vilken också fungerar som durkslag. Brännaren, kastrullen, vindskydd, medföljande plastskål och en 100 grams gasbehållare packas enkelt ihop i den medföljande isolerbagen.