Oktober 2013
En utenatt i månden

En utenatt i månaden oktober 2013

Adventure Nights 2013 Oktober


Oktober 26-27 2013

Start/Mål: Tyresta By
Längd: Dag 1 - 11 km, Dag 2 - 7 km
Svårighet: Kuperad terräng

Oktober månads övernattning i vårt projekt

En utenatt i månaden 2013 - Oktober skedde i samband med friluftsbloggcommunityn www.outdrr.com höstmöte i Tyrestaskogen.

Här i tyrestaskogen samlades ett gäng friluftbloggare för att träffas i verkliga livet för första gången. Vi hade alla hört talas om varandra sedan tidigare men att träffas på riktigt var verkligen en höjdare. Det är svårt att misslyckas när man möter människor som delar samma intensiva friluftsintresse som en själv! Totalt var vi 8 Outdrrbloggare som spenderade natten tillsammans och knöt nya vänskapsband.

Många andra bloggare deltog i helgen

Bland annat deltog Jonna Jinton, Angeliqa Mejstedt som precis i samma veva startat sin blogg Vandringsbloggen och Johan som driver Nordic Buchcraft.

Samling vid Tyresta By

Vi samlades vid naturrum i Tyresta By för att sedan vandra mot Årsjön där vi intog vår lunch.
Några bloggare hade träffats förut men för oss som var med för första gången var det kul att lära känna alla nya och intressanta personligheter.

Efter lunch satte vi fart igen mot Stensjön där vi skulle fika.

Thomas och jag valde att fika nere vid stensjöns lägerplats under tiden som övriga bloggare valde att fika uppe vid fornborgen Stensjöborg. Att klättra upp till borgen i det hala underlaget var inte optimalt för Helenas knä och vi hade fortfarande en bit kvar att vandra innan vi var framme vid kvällens lägerplats.  Efter fikat vid Stensjön började det regna och vi pausade för att dra över regnskydden på våra ryggsäckar.

Läger vid Stensjödal

Väl framme vid vår lägerplats vid Stensjödal hjälptes alla åt att ta med ved till kvällens mys vid lägerelden.  Ett tag rådde febril verksamhet eftersom alla skulle hitta en bra lägerplats att slå upp sitt tält på.  Vi lagade alla varierande kvällsmat. Allt från torrmat till grillat lam stod på kvällens meny. Här märktes det rätt tydligt vilka som är gourmévandrare och vilka som gillar torrmat bättre. Själva får vi nog räkna oss som gourmévandrare eftersom vi hade med fläskfilé, ris, sås och vin. Mums! Vi hjälper Jonna Jinton sätta upp hennes tält. Hon hade aldrig tältat förut och hade panikköpt sitt tält på Rusta på vägen ner till Stockholm.

Johan gör fina facklor

Mätta och belåtna visade Johan (https://nordicbushcraft.outdrr.com/) oss hur man gör fina facklor att användas i mörker.  Vi satt uppe rätt sent i den för årstiden varma natten. Som kallast var det +13 grader och vi hade tur med det vädret hela helgen eftersom det här var sista sucken för denna sommar. 

Dags att gå tillbaka

 På söndagen intog vi gemensam frukost vid lägerelden innan vi gav oss av tillbaka mot Tyresta By.  Vägen tillbaka gick genom brandområdet. Det är intressant att se hur naturen fixar till allt efter en brand. Det är nu ungefär 13 år sedan stora delar av tyrestaskogen brann.

Brandområdet är verkligen en märklig upplevelse.

Det tog tid att ta oss tillbaka till Tyresta By. När ett gäng bloggare samlas så här är det mycket bilder som ska tas och Nils bestämde sig för att göra en film om vårt äventyr tillsammans.
Vi avslutade vår träff med en lunch vid Bylsjöns strand. Även idag var det för årstiden ovanligt varmt. Hela +14 grader ute. Det blev vandring i underställ hela vägen tillbaka till Tyresta By.

Vi tackar alla nya bloggvänner för en jätte härlig helg!