December 2013

En utenatt i månaden under ett år 2013

December 2013 - Laxsjön på Munsö

Adventure Nights 2013 December -  Laxsjön Munsö, Mälaröarna 1 december

Vi klarade det! Vårt projekt för 2013 är klart - 1 tältnatt varje månad under 12 månader. Projektet valde vi att kalla "Adventure Nights 2013" eller som det i folkmun senare kallades "En utenatt i månaden under ett år"

Det har varit en rolig utmaning som oftast varit en underbar upplevelse. Någon enstaka gång har vi känt oss tvingade att åka ut fast vi inte planerat för det. Men när vi väl kommit ut och slagit upp tältet har det alltid blivit bra.

Summering av hela året 2013 - En utenatt i månaden

januari - Det började på nyårsafton utanför Upplands-Väsby. En stjärnklar natt och vår första tältnatt någonsin på nyårsafton med egna raketer som avfyrades vid tolvslaget. Nyårsnatten var inte kall utan låg runt 0 grader. En bra start på ett jätte roligt år!

I februari var det lite kallare, -12 grader, då vi tältade i Ellboda, Bogesundslandet. Allra kallast hade vi i mars när vi tältade i Paradiset, Huddinge, med -17 grader.
I april avvaktade vi till sista helgen och då hade snön försvunnit på Sörmlandsleden. Här tältade vi vid Horssjön. En av våra favoritrastplatser längs med Sörmlandsleden.
I maj var vi ute på paddeltur längs med Tämnarån. En äventyrlig paddling med högt vattenstånd. I juni var vi tillbaka till Sörmlandsleden för ännu en tältnatt.
Juli blev väldigt annorlunda med tältning. Den natten tillbringade vi på en flotte längs med Klarälven. Augusti månads tältnatt tog oss ut till Gotska Sandön. En ö vi länge velat besöka. Här blev det 3 tältnätter eftersom båtresan hem ställdes in pga blåsten.
September var en av de där månaderna som var krånglig att få till. Tältnatten blev till slut av på hemma plan. Vi tog oss ner till Mälaren i närheten där vi bor, den enda gång vi åt hemma och slog upp tältet i mörkret efter middag.
Oktober månads övernattning genomfördes tillsammans med en massa andra bloggare vid en bloggträff i Tyresta Nationalpark.
I november började vi gå Sörmlandsleden baklänges eftersom det just nu är närmre till de etapperna. Här hade vi hittat ett jätte fint vindskydd, sjö och lägerplats längs med etapp 60.

Tältnatt vi Laxjön på Munsö

Hela året hade vi pratat om att någon gång tälta vid Laxsjön på Munsö. Vid Laxsjön finns ett jätte fint vindskydd som har eldstaden inne i vindskyddet. 1:a advent avverkade vi vår sista övernattning, december, för året.

Vi fick parkera 1,5 km från lägerplatsen eftersom vägen var avspärrad med bom.
Det var kolsvart när vi började vår vandring mot vindskyddet men tack vare bra Primus pannlampor var det inga problem. Vi hade tagit med oss en egen säck ved eftersom vi inte räknade med att hitta ved vid lägerplatsen. Veden vi tagit gick åt men vi sparade lite för att kunna tända en fin brasa på morgonen den 1a advent för att kunna fira att vi klarat av vårt projekt.
Väl framme vid vindskyddet tände vi elden och började laga middag.

Tältet kom upp lite senare under kvällen, placerat utanför vindskyddet.
Här kommer den nu mera obligatoriska "God natt bilden". Sista gången i år. Vi måste erkänna att det känns väldigt vemodigt och lite tomt. Vad ska vi hitta på nästa år???
På morgonen eldade vi och åt frukost innan vi tog oss tillbaka till bilen igen.
Väl hemma var vi trötta och nöjda över vår fullföljda utmaning!
God jul och Gott nytt år