25 toppar i Sverige - Sveriges Tak

Sveriges Tak - 2014 och 2015

"25 toppar i Sverige" - avklarad

25 toppar i Sverige ingår i det äventyr som vi även kallade "Peak of Sweden" - vilket innebar att vi skulle upp på samtliga Sveriges 25 landskaps högsta toppar, besöka alla 29 nationalparker samt gå en bit av en vandringsled i varje landskap.

Den äventyrliga expeditionen tog mig två år att genomföra (2014 och 2015) och har inneburit många mils resande kors och tvärs över hela Sverige.

Expeditionen har tagit nästan alla lediga helger och alla semesterdagar i anspråk. Våra barn är nu rätt trötta på alla omvägar familjen tagit för att besöka en topp, vandra en vandringsled eller besöka en nationalpark. De är nu väldigt tacksamma att vi fortsättningsvis kan köra raka vägen till målet utan omvägar.

 Den absolut svåraste toppen att bestiga var Jämtlands högsta topp, Templet Storsola 1728 mön sin bestegs i snö, hagel, regn och minusgrader. Den lättaste toppen att besöka var Ölands högsta punkt som låg ute på en åker. Där var den största utmaningen att hitta exakt rätt punkt eftersom det var en alldeles platt åker.

Klicka på bilderna nedan så kommer du vidare till varje topp i Sveriges 25 landskap

I Jämtland är INTE storsylen högsta toppen eftersom den toppen ligger på norska sidan. Högst i Jämtland är Storsola 1728 möh (eller även kallad Templet). Samma startpunkt dock för båda.