Upplandsleden i Uppland

40 mil i Uppland

Jag har gått Upplandsleden på lite olika ställen bl.a hela Stockholmdelen och runt Skokloster mm. Jag vandrar Upplandsleden i etappar och går när jag har möjlighet

Upplandsleden är 40 mil lång och uppdelad på fyra avsnitt.

Östra delen startar i Uppsala eller Knivsta, och slutar i norr med anslutning till Gästrikeleden. Den drygt 25 mil långa sträckan bjuder på vandring genom det öppna kulturlandskapet och genom de norduppländska skogarna. Du passerar bruksorter och vackert belägna rastplatser.

Västra delen går från Siggeforasjön, via Enköping till Härjarö vid Mälaren. Det blir 11 lättvandrade mil genom det syduppländska, öppna landskapet. I väster finns även en två mil lång sträcka av leden mellan Skekarsbo och Östa naturreservat, nära Tärnsjö. Från Skekarsbo utgår en anslutning till Gästrikeleden, via Färnebofjärdens nationalpark. Mellanleden börjar vid Bålsta tågstation och går nära Mälaren, ut till Skokloster slott på Skohalvön.


20 000 BESÖKARE VARJE MÅNAD - Gratis, helt utan kostnad!

STÖTA WWW.VANDRINGSTJEJEN.SE - GE BIDRAG SWISH 0709197185


Klicka på bilderna nedan så kommer du direkt till de olika etapperna på Upplandsleden - Ladda ner foldern från 2008 över hela leden.