Nässeldalsrundan Vaxholm

Vandra i Stockholm - Bogesundslandet

Info om Nässeldalsrundan - ca 5km

Utgångspunkt från parkeringsplatsen vid Broknäsvägen mellan Uteke och Broknäs.Från Broknäsvägen norrut till Dammstakärret med spår efter den gamla provbrytningen efter fältspat. Vidare mot Nässeldal och vandring efter stranden från Fladen till Bogsätra vid Nibblevikens mynning. Därefter gemensam sträckning med Dammstakärrsrundan till Broknäsvägen.

Nässeldalsrundan står att den är 5 km i broschyren över Bogesundslandet men vi har mätt upp den till ca. 7 km.

#vandringstjejen #vandra #vandringsled #bogesundslandet #vaxholm

Nässeldalsrundan 13 maj 2021 med familjen

13 maj 2021 vandrade jag, Fredrik, Amanda, Ida, Sixten och våra hundar Norma (tax) och Bruno (Springer Spaniel) Nässeldalsrundan på Bogesundslandet. 
Ännu en gång blev den totala sträckan 6,84 km enligt min gps. Denna gång uppmätt med Garmin klockan. Enligt Bogesundslandets broschyr är sträckan ca 5 km. Vi vandrade högervarv (motsols) vilket då innebär att leden är rätt lättvandrad ända tills man kommer ner till havet. Väl nere vid vattnet så blir stigen kuperad och slingrar sig upp och ner. Här är den krävande hela vägen tillbaka till parkeringen. 

Vi inledde med att vandra till sjön för att  grilla korv och ha det allmänt mysigt vid den fina eldstaden som ligger vid Dammstakärret.  

Vi hade strålande sol och idag var det 22 grader varmt och avslutade vandringen med att fika vid vindskyddet som vi når precis innan vi kommer tillbaka till Dammstakärret.

Detta är en av de finare vandringslederna ute på Bogesundslandet. Helt klart hela familjens favorit. Själva vandring

Det finns en eldplats vid Dammstakärret (vik vänster in mot sjön om du går i högervarv).

Det finns ett vindskydd strax syd väst om Dammstakärret (inte precis vid sjön)

Min vandring juli 2017  med vår tax Norma 

Det har blivit många vandringar med taxen Norma i sommar. Jag har haft 6 veckors semester och sedan blev jag sjukskriven. Den här texten handlar om när jag och taxen Norma vandrade Nässeldalsrundan på Bogesundslandet i Vaxholm. 

 Vi hade Strålande sol och +21 grader hela vandringen. Precis när vi kom fram till bilen mulnade det på och sedan kom det en regnskur. Norma och jag stannade och åt lunch vid vindskyddet vid Uteke Såg. Där satt vi en bra stund och njöt av tystnaden och det fina vädret. Vi hittade både hjortron och blåbär längs med vår vandring.

Totalt blev det 6,84 km enligt min gps. Enligt bogesundslandets broschyr är sträckan ca 5 km.