Laga mat i en Omniaugn

Laga mat ute - stormkök - omnia - Friluftsmat - äta ute

Omnia ugn - en portabel ugn som kan användas på gasspis

Omnia ugn är en tredelad miniugn att använda till gasolspisen, elplattan eller spritköket. Det är en praktisk portabel ugn att göra ugnsmat eller baka bröd i. Perfekt för husbilen, husvagnen, båten eller när du tältar där du inte har tillgång till en fast ugn.

Funkar lika bra att använda på stormkök, Trangia, eller gaskök Primus/Optimus


Omnia bakgaller är ett galler som är kompatibelt med din Omnia ugn och perfekt när du till exempel värmer bröd eller crossianter. Brödet kommer upp en bit och du slipper brända kanter eftersom värmen fördelas mer jämt. Det fungerar även fint till pommes frites och bakpotatis. Du kan också hälla lite vatten under gallret för att ångkoka grönsaker eller fisk. Gallret är i elektropolerat rostfritt stål. 

Omnia silikonform är skräddarsydd för Omnia ugn. Formen är mjuk och flexibel med non-stickegenskaper så att maten inte fastnar. Den kan både diskas i maskin och tål att frysas in. Däremot ska den inte komma i kontakt med öppen eld och du ska undvika vassa redskap.

Skötselråd för Omnia ugn - Du rengör en Omnia ugn med kallt vatten som får stå en stund och sedan vanligt diskmedel. Undvik helst att köra den i diskmaskin då ytan tappar lite av sin glans.


Bake-off-bröd i Omnia 

Stoppa i så många bröd du får plats med i din Omnia ugn. 

Kör dem i på full effekt i omniaugnen tills de fått fin färg, ca. 10 minuter.