2011 Årets Näräventyrare

Utmärkelsen tilldelades 2012

Årets Näräventyrare 2011


Årets Näräventyrare 2011

Jag och min exmaketilldelades den ärofulla utmärkelsen Årets Näräventyrare 2011. Utmärkelsen delades ut våren 2012.

Utdelare av utmärkelsen - Årets Näräventyrare - är Äventyraren Barbro Lindman och Näräventyr Mikael Andersson som bloggar om detta i www.Eskilstuna-Kuriren/ekuriren.se

Länk om du själv skulle vilja nominera någon kandidat:  https://naraventyr.blogspot.se/p/arets-naraventyrare_24.html

Årets Näräventyrare 2011 är utsedda av årets jury Barbro Lindman.

Här följer vinnarna med Barbros motivering, samtliga nominerade näräventyrare kan beskrivas med följande ord, enligt Barbro:* Naturälskare: Älskar att vara i naturen.* Nuet: Fångar möjligheten att stanna upp för ett tag.* Nyfikna: Gillar att få vistas på nya platser.* Nära: Njuter av att få uppleva natur och äventyr i vår närhet.

Årets Näräventyrare 2011
Helena ochThomas Traneving
StockholmBeskrivning av Helena och Thomas Tranevings näräventyr:
De är ute på nya äventyr varje helg och i bland någon dag mitt i veckan. Familjen Traneving vill inte att livet bara ska lunka på, de vill njuta av varje dag och det gör familjen genom olika äventyr i Sverige och Alperna, Dolomiterna osv. De bloggar om varje äventyr och lägger då med kartor, bilder och tips så att andra lätt ska komma ut i naturen.Familjen Traneving brinner för äventyr och uteliv!

Barbro Lindmans motivering:
Helena och Thomas Traneving lyckas fantastiskt bra med att genomföra äventyr i närområdet.Många, intressanta och varierande näräventyr. Dessutom tillsammans med sina fyra barn. Familjens hemsida är lätt att få översikt över. Bilder, beskrivningar och för vissa turer även inlagda kartor skapar inte bara drömmar utan visar även möjligheterna för oss alla att ta oss ut på egen hand för att genomföra näräventyr.
Helena och Thomas får förutom ära och berömmelse en signerad bok "Kajakäventyr längs norska kusten" från årets jury, äventyraren och författaren, Barbro "Babbs" Lindman.