Albysjön runt 8,5 km (Tyresö)

Vandra i Stockholm - Vandra i Sverige

Albysjön runt, Tyresö

Längd: 8,5 km

Start/Mål: Alby Friluftsgård. GPS positioner för starten vid
Alby Friluftsgård, Latitud: N59 13.841, Longitud: E018 16.219

Jag startade min vandring vid Alby Friluftsgård och irrade faktiskt omkring ett tag innan jag insåg att denna led inte är markerad.

Tycker verkligen att det är väldigt synd att inte Tyresö kommun markerat ut leden lite bättre nu när det finns en så fin karta att ladda ner. Jag lyckades faktiskt gå vilse ett par gånger då stigen inte var speciellt vältrampad och löv skymde den lilla stig som fanns.

Leden är 8,6 kilometer lång och går en del längs med Sörmlandsleden. Albysjön ingår i Tyresåns sjösystem.

Tyvärr finns det inga vindskydd längs med leden men jag hittade en fin rastplats strax innan Råkstabadet.

Totalt gick jag fel 3 gånger. En gång slutade vår stig vid en klippkant. Jag klättrade uppåt och mitt sällskap fortsatte längs med sjön. Det slutade med att mitt sällskap fick "skaka galler". En gång gick jag rejält vilse och då var det tur att jag hade vår GPS och friluftskarta med oss. Annars hade jag irrat runt i Tyresöskogarna ännu........

Här kan du ladda ner en karta över leden runt Albysjön