Färnebofjärdens Nationalpark

30 nationalparker i Sverige

Färnebofjärdens Nationalpark

Mitt besök i Färnebofjärdens Nationalpark sammanföll med en vandring på Gästrikeleden.

Tyvärr hade själva Naturum stängt för dagen men vi tog en kort vandring längs med Gästrikeleden bort till vindskyddet som ligger väster om Naturum. Här skrev vi en notering i gästboken.

Vindskyddet väster om Gysinge är lätt tillgängligt, nybyggt och med tak över eldstaden. Här kan man sova gott både regniga och kalla nätter.

Efter besöket vid vindskyddet och Naturum tog vi bilen bort till det vackra Nötholmen. Här finns ett jätte fint beläget vindskydd och Dalälven passerar i strid ström.

Besöket i Färnebofjärdens Nationalpark samt vandringen längs med Gästrikeleden blev inte jätte långt denna gång eftersom vi tidigare under dagen fick kämpa så hårt med vårt besök vid Gästriklands topp Lustigknopp (läs mer om det i förra bloggen).

Eftersom vi båda är födda optimister så visar det sig ibland att saker tar lite längre tid än vi tänkt och tidsplanen spricker. Idag överraskade snön oss vid besöket på Gästriklands topp.

Eftersom vi lyckades med bedriften att klämma in Gästriklands topp (Lustigknopp), Färnebofjärdens Nationalpark samt Gästrikeleden på en dag var det nu dags för oss att åka hem till våra väntande tonåringar där hemma.

En mycket rolig men intensiv dag var till ända!