Till toppen av Monte Brione i Riva del Garda

Vandring längs med Sientiero della Pace vid Garda Sjön - Vandra i Italien

Monte Brione i Riva del Garda

Vandring längs med Sientiero della Pace


Vandring över Monte Brione, Riva del Garda, Italien,  Betyg 5,  18-20 Juli 2011

När vi ankom Linfano och Garda Sjön i Italien på kvällen var det varmt även om det spöregnade. Vi tog in på en camping precis vid Garda Sjön och slog snabbt upp vårt tarp så vi kunde laga kvällsmat.

På morgonen, under frukost, var det dags att bestämma vart vi skulle vandra. I affären på campingen hittade vi en guidebok (på tyska) om vandringar runt Garda Sjön och bestämde oss för att vandra över Monte Brione i Riva del Garda.

Idag var det varmt, närmare bestämt 34 grader.


 Kartan i guideboken var inte den bästa så vi irrade runt ett tag innan vi hittade uppgången/stigen upp på berget. Om du tänker vandra denna vandring så startar stigen precis bredvid tunneln vid infarten till Riva del Garda när man kommer från Linfano. Parkering finns vid båthamnen Nicolò.

Själva lät vi bilen stå kvar på campingen och vandrade ut med vattnet till Riva del Garda.

Till toppen av Monte Brione vandrar vi "Sentiero della Pace" som ungefär betyder Fredens väg

Stigen, som slingrar sig längs med kammen av berget, leder fram till Forte S. Alessandro.

Befästningarna på berget vid Garda sjöns norra strand byggdes av det österrikiska-ungerska imperiet redan 1852. Runt Garda sjön fanns förr ett system av befästningar och det är nu till ett av dessa vi är på väg.

Utsikten ut över Garda Sjön är helt magisk och magnifik. Vilken sjö och vilka vyer!
Långt där nedanför oss ser vi mängder av människor som solar och badar. Det är inte utan att vi också längtar dit när vi nu stretar uppför berget i hettan.

Efter ett tag är vi så äntligen upp vid Forte S. Alessandro. Här äter vi vår lunch och njuter av utsikten. Vi följer en stig som slingrar sig ner för berget och tar en paus vid en olivodling. Naturen och sjön är storslagen.
Lagom till kvällsmat är vi tillbaka på campingen. Vi bestämmer oss för att åka upp på Monte Brione för att äta vår kvällsmat och för att på så sätt njuta av den vidunderliga utsikten.

Böckerna vi köpte kan man beställa på nätet:
www.amazon.de/Rund-den-Gardasee-Wanderf%C3%BChrer-Touren/dp/3854919492/ref=sr_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1319529882&sr=1-3