Älgjakt i Umeå

September 2017

Jag har varit med på min första älgjakt!

Älgjakten ägde rum i Botsmark, 5 mil väster om Umeå. Jag var medbjuden som gäst av min sambos Fredriks vän Tobias.

Vädret var uselt. Regn, spöregn, ösregn, vrålregn, strilande regn hela tiden! INGET uppehåll 


Själva älgjakten var väldigt spännande 

Jag såg 3 älgar men inga var inom skotthåll. Första älgen swishade förbi inne bland träden. De två senare, en ko och en kalv, passerade snabbt över grusvägen där jag satt på pass vänd åt fel håll. 

Konstaterar att man inte är snabb i ösregn med regnponcho och geväret lite lätt skyddat under vapenfodralet.

Jag såg en padda hoppa över vägen. Studerade den i 1,5 timme i väntan på älg :) 

De hade sett en björn där uppe förra helgen 

Sista dagens pass var uppe på berget. 

De hade sett en björn där uppe förra helgen. Erkänner!!! Var jätte nervös! 😬 Björnen hade kommit fram 15 meter framför mannen och rest sig på baktassarna innan den stökigt tog sig bort från mannen (välte stubbar osv.). 

Alla samlingar för utdelning av jaktpass och intag av lunch skedde i jaktlagets stuga. Väldigt trevligt jaktlag som verkligen bjöd in oss gäster på bästa sätt.


Ca 15 tjejer från Jaqt Skaraborg var också inbjudna som gäster till jakten

Extra trevligt att även tjejer från Jaqt Skaraborg var med på jakt samtidigt som jag. Roligt med så många tjejer att prata jakt med!

JAQT är ett gratis nätverk för alla kvinnliga medlemmar inom Svenska Jägareförbundet. JAQT står för Jagande Aktiva Qvinnor i Tiden.

Nätverket bygger på JAQT-verksamhet i länsförening eller jaktvårdskrets. Tillsammans formar alla län det nationella nätverket. Nästan alla länsföreningar har aktiva JAQT-nätverk. För att komma i kontakt med JAQT i ditt län klicka här.