Mini Sawyer Vattenrening - Perfekt på vandringen

Sawyer Mini SP128 

Jag använder vattenreningsfiltret Sawyer Mini SP128 när jag är ute på vandringar. Det innebär att jag slipper bära med mig stora mängder vatten och kan hålla nere vikten på min rygga.

Jag ser även vattenreningsfiltret som en resurs att användas vid kris.

Faktum är att jag har fyra st hemma.  Två är tänkta till mina båda barn, men det vet de inte om ännu. Jag passade nämligen på att köpa även till barnen när jag beställde.  Rosa & Orange är till mig & Fredrik. Blå & Grön är till min dotter & son.

Hur använder man en Sawyer?

Det följer med en påse som man fyller med vatten. Man kan dricka direkt från den påsen om man vill. Då har man själva sawyern mellan påsen och sin mun. Annars häller man över allt till en egen flaska.

Hur mycket jag renar per gång beror på. Har jag läger precis vid en sjö så renar jag det jag behöver direkt. Ska jag gå en bit så renar jag 1 liter ungefär.

Se även videon nedan där du ser hur allt går till.

Vart kan man köpa en?

I länken köpa vattenreningsfiltret för 329,- https://criseq.se/produkt/vattenfilter-sawyer-mini/

Mitt fyr pack har jag köpt hos Överlevnadsbutiken. Det blev lite billigare per st om man köpte fyra. https://www.overlevnadsbutiken.se/produkter/vattenrening/vattenfilter/vattenfilter-sawyer-mini-4pack.html

Om du vill ha annan färg än blå så kan du beställa Rosa, Grön eller Orange till priset av 389,- hos Överlevnadsbutiken. https://www.overlevnadsbutiken.se/produkter/vattenrening/vattenfilter/vattenfilter-sawyer-mini.html

kolla även denna video. Mannen i videon renar riktigt smutsigt vatten ett par gånger genom filtret och dricker det sedan.