Panoramavandring längs med Gardasjön, Italien

Ange undertext här

Panaromico


Sentiero Panaromico Busatte - Tempesta 29 juli 2011 Gardasjön

Utgångspunkt: Torbole vid nordöstra sidan av Gardasjön (Parkering nere vid Gardasjön)
Vandringsväg: Sentiero panoramico Busatte Tempesta
Längd: ca. 11,5 km
Tid: Ca 2 timmar
Avslutning: Där leden slutar nere vid stora vägen finns en busshållplats.

Denna, vår sista vandringsdag i Italen, skulle vi vandra Sentiero panoramico Busatte Tempeste som är en panoramaväg med utsikt ut över Gardasjön. Panoramavägen går delvis på små grusstigar men man tar sig också fram längs med bergväggen med hjälp av, i berget fasta, stegar och trappor.
Vi parkerade bilen nere vid Gardasjön i den lilla byn Torbole. Strax bredvid posten finns en trappa som vi följde upp för berget för att komma till starten av panoramavägen. Precis som vanligt vid vår vistelse vid Gardasjön denna sommar så var det varmt. Temperaturen låg på ungefär 30 grader vilket gjorde att man vi sökte oss till så mycket skugga vi kunde hitta på vår väg upp för berget.
Vi passerade parkeringen för äventyrslandet där det finns höghöjdsbanor och bmx-banor. Här var det idag full aktivitet med barn och föräldrar som cyklade och klättrade.
Längst in vid äventyrsbanorna börjar leden - Sentiero panoramico Busatte Tempeste.
Till en början går vandringsleden på smala stigar och man passerar då och då informationstavlor som berättar intressant historia om omgivningen.
Vandringsleden är från början en brandgata som var stängd för allmänheten fram till för några år sedan då man bestämde sig för att fästa gångbroar och trappor i berget. Idag är detta en väldigt populär vandringsled.
Under vår vandring passerar vi ett antal fasta broar och trappor.
Efter ungfär 2 timmar var vi framme där leden mynnar ut på en mindre grusväg.
Vi följde grusvägen ner mot stora vägen. Väl ute på stora vägen letade vi upp busshållplatsen för att vänta på bussen som skulle ta oss tillbaka till bilen i Torbole (bussen går ungefär var 30:e minut).
Väl tillbaka vid bilen tog vi åter igen in på campingen vid Gardasjön. Vi bytte snabbt om till badkläder och hoppade i det varma vattnet.
Efter dusch var det dags att festa till det ordentligt för att fira våra två mycket lyckade veckor i Italien.