30 nationalparker i Sverige

Sveriges Nationalparker

30 nationalparker i Sverige

- jag har besökt alla 30 st

30 nationalparker i Sverige ingår i det äventyr som jag för mig själv kallade "Peak of Sweden" - vilket innebar att jag skulle upp på samtliga Sveriges 25 landskaps högsta toppar, besöka alla dåvarande 29 nationalparker (2014 och 2015) samt gå en bit av en vandringsled i varje landskap.

juli 2020 besökte jag även Sveriges nyaste nationalpark, Åsnens Nationalpark i Småland som tillkom som nationalpark 2018. 

Här bredvid kan du ladda ner en folder där du kan kryssa i vilka nationalparker du besökt

När du kryssat alla nationalparker (skriv även datum du var där) så kan du kontakta närmsta Naturum för att få ett diplom.

Foldern viks i tre delar som en broschyr och passar då jätte bra i din byxficka.

Den äventyrliga expeditionen att besöka 29 nationalparker tog mig två år att genomföra (2014 och 2015) och har inneburit många mils resande kors och tvärs över hela Sverige. 2020 krävdes en resa till Växjö för att besöka Åsnen.

Jag har besökt alla Sveriges 30 nationalparker - du hittar alla här nere