30 nationalparker i Sverige
Sveriges Nationalparker

30 nationalparker i Sverige - avklarad (29 st)

20 000 BESÖKARE VARJE MÅNAD - Gratis, helt utan kostnad!

STÖTTA WWW.VANDRINGSTJEJEN.SE - GE BIDRAG SWISH 0709197185


30 nationalparker i Sverige ingår i det äventyr som vi även kallade "Peak of Sweden" - vilket innebar att vi skulle upp på samtliga Sveriges 25 landskaps högsta toppar, besöka alla dåvarande 29 nationalparker (2014 och 2015) samt gå en bit av en vandringsled i varje landskap.

Jag har i skrivandets stund en nationalpark kvar att besöka, den nyaste Åsnens Nationalpark i Småland som tillkom som nationalpark 2018.

Den äventyrliga expeditionen tog mig två år att genomföra (2014 och 2015) och har inneburit många mils resande kors och tvärs över hela Sverige.

Expeditionen har tagit nästan alla lediga helger och alla semesterdagar i anspråk. Våra barn är nu rätt trötta på alla omvägar familjen tagit för att besöka en topp, vandra en vandringsled eller besöka en nationalpark. De är nu väldigt tacksamma att vi fortsättningsvis kan köra raka vägen till målet utan omvägar.

 Sveriges 30 nationalparker representerar en storslagen helhet av olika landskapstyper. Här kan du vandra i Söderåsens lummiga bokskogar eller i Sareks mäktiga fjäll, uppleva myllrande korallrev i Kosterhavet, böljande sanddyner på Gotska Sandön och trollska skogar i Tiveden.