1:2 Knivsta - Forsbyån

Vandra i Uppland - Vandra i Stockholm - Upplandsleden

1:2 Knivsta - Forsbyån

Längd: 5 km

Start: Knivsta
Slut: Forsbyån
Service: rastplats vid Forsbyån, med eldstad och bänkar & vid den lilla dammen 2,5 km innan forsbyån. 
Vatten: café Hörnet i Knivsta kommunhus, tillgänglig vid caféets öppettider
Underlag: grusväg, skogsstig 

Rastplatser längs med etappen

Rastplats Gråbo 2,5 km innan Forsbyåns rastplats
Rastplats Gråbo 2,5 km innan Forsbyåns rastplats
Rastplats Forsbyån ca 5 km från Knivsta
Rastplats Forsbyån ca 5 km från Knivsta

Min vandring maj 2022

Detta var andra gången jag vandrade denna sträcka och denna gång valde jag att skippa de första 2 km innan skogen eftersom biten som går längs med järnvägen är inte jätterolig vandring. Norma och jag parkerade vid bron/bäcken och startade vår vandring där biten genom skogen börjar. Solen sken och vi fick en väldigt fin vandring fram till Forsbyån. Det som kändes konstigt var att vi var ensamma på leden en så fin dag som den här. Det är jag verkligen inte van vid under covid. 

Jag kommer inte ihåg rastplats Gråbo när jag vandrade här sist men det kan vara så att denna rastplats tillhör jaktlaget eller någon närliggande gård. Rastplats Forsbyån är en fin plats och det låter underbart med det porlande vattnet. Det fanns gott om ved i vedlåren när jag var där. Norma och jag vandrade samma väg tillbaka till bilen och det är underligt hur det kan kännas som en annan väg när man vänder och går åt andra hållet. 

Första gången jag vandrade denna sträcka var runt 2010-2013.