Daubensee i Leukerbad

Vandra i Schweiz

Daubensee, 2206 möh, Schweiz

Betyg 4 - 6 km - 3 timmar T/R - 120 höjdmeter - lätt vandring


Den 7 juli 2010 bestämde vi oss för att åka till Leukerbad i Schweiz.

Efter att ha ätit frukost i Kandersteg beslutade vi oss för att sätta bilen på tåget genom berget och fortsätta till Leukerbad. Resan med tåg genom berget tar bara 15 minuter och besparar oss lång resväg runt om bergsmassivet.

Väl framme i Leukerbad letade vi upp bergbanan upp mot Gemmipass. Vi hade bestämt oss för att gå rundturen runt Daubensee. Turen börjar och slutar vid kabinbanan uppe vid Gemmipass.
Under vandringen har man en magnifik utsikt ut över Rhonedalen och alla magnifika bergstoppar runt omkring passet. Vackra dagar kan man se ända bort till Matterhorn/Zermatt. Hela denna vandring följer strandkanten av Daubensee och är en relativt lätt vandring.
Efter att avslutat vandringen var det dags att ta in på en camping för en välbehövlig dusch. Vi hade tur och hittade en fin campingplats med en iordninggjord eldplats. Vi lagade mat på vår grill och stormkök från Primus, korkade upp en flaska vin och njöt av den magnifika utsikten!


Bra information om vandringsleder i Schweiz hittar du på:
https://www.walkingswitzerland.com  eller

https://www.myswitzerland.com/en-se/the-classic-among-classics.html


Beskrivning på vandringen

På morgonen åt vi frukost i Kandersteg och sedan körde vi på vår bil på tåget som tar oss genom berget till Leukerbad. Det är bra att ha en ficklampa till hands för det blir kolmörkt när vi kör in i berget.

Framme i Leukerbad och kabinbanan mot Gemmipass. Här uppe finns det fortfarande gott om snö.Utsikt ut över Daubensee. Högersidan av sjön är väldigt lättgången. Vänstersidan går längs med berget. I norra änden av sjön kan man fortsätta mot Schwarenbach och Kandersteg. Det var väldigt skönt att svalka fötterna i den 30 gradiga hettan.

Vi rundar sjöänden och fortsätter vandringen. Lunchen lagade vid sjön på stormköket från Pirmus.

Längst ner i änden av sjön är det vackert.Här nere i södra änden av sjön kan man ta av mot Kumme.

Följ vägvisaren visar mot Gemmipass. Här kan man antingen välja kabinbanan upp till Gemmipass eller att gå 35 minuter 120 meter uppför.