Upplandsleden i Stockholm
40 mil lång (exkl. Stockholmsdelen)

Jag har gått Upplandsleden på lite olika ställen bl.a hela Stockholmdelen och runt Skokloster mm. Jag vandrar Upplandsleden i etappar och går när jag har möjlighet

En vandring längs Upplandsleden ger dig inte bara en rofylld naturupplevelse, du får också se en bit av Uppland på ett lättsamt och avstressande sätt. Från Mälarens vikar i söder till Dalälvens skärgård i norr slingrar sig Upplandsleden. Du vandrar över hjortronens och orrarnas myrar, genom hackspettarnas och ugglornas skogar och utmed fjärilsrika åkerkanter och lövdungar. Följ bara de orange markeringarna på träd och vägvisare så når du ditt mål.


Upplandsleden är 40 mil lång och uppdelad på tre avsnitt varav ett med anslutning mot Stockholm. Leden är lätt att nå med både bil, buss och på vissa ställen med tåg.

Upplandsleden Stockholmsdelen

Från Barkarby pendeltågstation kan man vandra ända upp till Sunnersta i Uppsala och ansluta till ordinarie Upplandsleden. Den första delen är väldigt fin. Vissa delar över mycket åker och grusväg i mitten drar ner betygen.

Klicka på bilderna nedan så kommer du direkt till de olika etapperna på Upplandsleden som tillhör Stockholm

Här nedan kan du ladda ner en broschyr 4 PDF som visar leden mellan Barkarby och Rosersberg