( 14 ) Bäckelid - Svartå Herrgård 19 km

Bergslagsleden - Vandra i Sverige

(14) Ramundeboda -

Svartå Herrgård 19 km

Betyg 3,5
(Hade fått betyg 4:ra om det inte varit för de två kalhyggena som man passerar på slutet. Ett av sveriges bäst iordninggjorda vindskydd finns i Bäckelid)

Färskvatten - Vatten finns vid etappmål Ramundeboda, där finns färskvatten intill serveringen. Det finns även en kallkälla vid rastplatsen Bäckelid


Fredagen den 14 maj 2010 vandrade vi, tillsammans med Thomas föräldrar Sture och Britt, en del av etapp 14 på Bergslagsleden. Bäckelid till Svartå Herrgård totalt ca. 9 km.

En bil parkerades vid Svartå Herrgård och en bil parkerades vid Vindskydet Bäckelid.

Dagen inleddes med luch eftersom startens vindskydd var den enda iordninggjorda rastplats som passerades under hela vandringen. Vindskyddet var lika fint underhållet som förra gången vi var här. Vid vindskyddet höll skogsvaktaren på och bygga ett nytt stabilt vedförråd och ett par ord byttes med honom vid lägerelden. I Bäckelid finns en kallkälla och vattnet är jätte gott!

Vi passade på att gå upp på Predikareberget där man har vidsträckt utsikt ut över mossen. Har man tur kan man se mängder av fåglar som Trana och Små Lom. Vi hade ingen tur med spaningen. Fåglarna verkade inte gilla regnet.

Vädret var inte på vår sida under vandringen utan det regnade mest hela tiden. Trots det hade vi en helt underbar dag!