17. Harsjöhult - Finnsjön

6 km

Harsjöhult - Finnsjön, 6 km
GPS koordinater till Harsjöhult
N5912179 E01702079

Äntligen på väg längs med Sörmlandsleden igen. Två år sedan vi parkerade bilen sist i Harsjöhult, tänk vad tiden går fort!

 Etapp 17 av Sörmlandsleden är en mycket vacker sträckning. Tyvärr är det svårt att ta sig hit med buss. Vi körde denna gång två bilar från Stockholm för att vandra denna och nästa etapp.

 Vi parkerade en bil vid Harsjöhult. Här finns en bra parkering. Tyvärr är det svårare med parkering och tillgänglighet vid Finnsjön. De har nyligen satts upp bommar för nästan alla mindre grusvägar. Vi fick parkera bil nr 2 vid Gruvtorp/Körartorp och gå lite längre (ca. 2/3 km extra) in på etapp 18.

Eftersom vi startat sent tänkte vi först ta lunch vid lilla Abborrsjön, som är en omtyckt spelplats för orrar, men bestämde oss för att gå vidare till Trullsjön där det skulle finnas en badbrygga.
Trullsjön, är en brunvattensjö med en liten badbrygga. Eller, ja. Badbryggan har varit fin men är i stort behov av upprustning eftersom isen hade gått hårt åt bryggan.

 Här fanns en fin lägerplats och vi lagade lunch på vårt stormkök (Primus).
Kaffe bestämde vi oss för att dricka framme vid Finnsjön.
Efter Trullsjön går leden förbi Pansarmossen. Finnsjön har bra vatten med goda badmöjligheter och ett vackert beläget skärmskydd. Här fanns det ett fint dass, dock lite väl långt från vindskyddet.
Vid Finnsjön tog vi en paus och drack vårt medhavda kaffe. Vi passade även på att plocka en cache vid etappmålet innan vi vandrade vidare en bit in på Etapp 18 för att komma fram till vår bil.
Om du blir medlem hos föreningen Sörmlandsledensvänner, 150,-/år, så får du full tillgång till etappbeskrivningar samt detaljerade kartor över leden.
www.sormlandsleden.se