Alleghe - Vandring i dalen och från mellanstationen Coi ner till byn

Vandra i Italien

Alleghe - 2 vandringar

 

Vandring runt sjön, 6 km

Vandring från mellanstationen Coi ner till Alleghe


Alleghe (24 Juli 2011)

Vandring runt sjön, 6 km, Lätt - Betyg 3
Vandring från Coi ner till Alleghe - Medel - Betyg 4

När vi vaknade till liv i Palafavera, Dolomiterna, denna morgon var det kallt. Det hade varit minusgrader på natten och nu visade den på 5 grader varmt (eller kallt) den 24 juli 2011.

Det hade kommit snö på natten och bergstopparna runt om oss var alldeles vita. Molnen smög lågt över bergstopparna och regnet smattrade mot vår Tarp när vi åt vår frukost. Tur att vi hade med fleece, varma jackor, skaljackor, mössa och vantar för det var milt sagt kallt. Det hade inte varit några problem att hålla värmen på natten och vi tackade vår lyckliga stjärna att vi packat ner våra fina sovsäckar.

Att vandra i Palafavera och göra vandringen upp till Refugio Coldai på 2135 meters höjd var inte att tänka på idag. Vi bestämde oss för att köra runt berget och fram till byn Alleghe för att se om vi kunde ha sådan tur att regnet upphörde.

Alleghe ligger på 900 meters höjd och ligger vackert beläget vid sjön.

Eftersom regnet höll i sig beslutade vi oss för att börja med en vandring på 6 km runt sjön. Detta är en väldigt lätt vandring som passade oss perfekt för en förmiddags vandring.

Vi hade tur och regnet lättade framåt lunch. Det kändes tråkigt att inte göra något alls så vi tog en titt på kartan och bestämde oss för att ta kabinbanan upp till Coi för att sedan följa vandringsleden ner igen till Alleghe.

De här två vandringarna tillsammans blev en perfekt lugn vadringsdag!