Rondane Nationalpark

Norge Dovre Fjäll

Rondane NationalparkJag tog bilen upp till Mysusæter och passerade den lilla byn. Här efter är det betal väg fram till parkeringen. Här vid vägbommen tar bilvägen slut och det är också här många börjar sin vandring till Spranget och vidre till Rondvassbu och Per-Gynt Hytta.

Här vid parkeringen stod det mängder av cyklar. Det visade sig att man kunde ta en cykel vid parkeringen och cykla fram till Rondvasbu Hyttan och där betala för hyran av cykeln. Det är grusväg fram till hyttan så det går bra mycket fortare att cykla till hyttan om man bara vill besöka den över dagen.

Jag var lite seg i benen efter två veckors intensiv vandring och bestämde mig för att göra en kortare tur längs med en magnifik flod som passerade två mäktiga vattenfall.


Vi började gå mot Spranget och leden är mycket väl markerad.
Att det heter Spranget eller Språnget på svenska var att här hoppade man över på egen risk förr i tiden eftersom det inte fanns någon bro.

 Floden vi sedan följer söder ut heter Isakhölen.

Som vanligt i Norge är naturen hänförande vacker och vi blir alltid så där tagna av den fantastiska och annorlunda natur som erbjuds i vårt grannland.

Vattnet forsar så där magiskt det bara kan göra en riktigt fin sommardag (utan mygg och knott).
Ungefär halvvägs genom vår vandring kom vi högra upp och passerade en ravin som vattnet gröpte ur. Här fanns ett större vattenfall.

Här kan du ladda ner en karta om du vill hitta till Rondane Nationalpark och vandra den korta tur jag gick: