24 Hour Meals

Mjukkonserver som bara behöver värmas

24 Hour Meals mjukkonserver

För tredje gången i mitt liv har jag testat 24 Hour Meals mjkkonserver och är fortfarande lika nöjd som jag var första gången jag smakade maten på vildmarksmässan våren 2016.

24 Hour Meals mjukkonserver innehåller färdiga rätter som bara behöver värmas och passar bra om man ska ut en eller två dagar och inte behöver ta så stor hänsyn till vikten på packningen.

Maten väger lite extra men samtidigt behöver man inte släpa med sig ett tungt stormkök eftersom påsen med mat värms direkt i den medföljande värmepåsen.

Extra plus är att man inte behöver tänka på tillgången av färskt vatten eftersom maten är klar att värmas utan tillskott av rent/filtrerat vatten.

Som sagt ovan, maten är enkel att tillagas i värmepåsen som medföljer.

Det går också att värma maten på annat sätt men det är inte alls lika spännande som att värma den i värmepåsen. Man kan tömma påsens innehåll i en gryta och värma eller så lägger man påsen i varmt vatten.

Jag använder mig alltid av den medföljande värmepåsen!

När du värmer i värmepåse stoppar du in mjukkonserven i värmepåsen och fyller upp med vatten till markeringen på påsen (ungefär 2-3 matskedar vatten), tillsluter påsen och väntar i 7-10 minuter.

Det bästa är att vattnet inte behöver vara rent. Vattnet kan vara hämtat från en vattenpöl eftersom maten är försluten i sin egen påse så kommer maten aldrig i kontakt med vattnet du använder för uppvärmning.

Min kille, som är hundförare vid polisen, blev tilldelad en påse och har den nu som nödmat i sin ryggsäck. Det händer väldigt ofta att han får långa arbetsdagar och är upptagen med sökarbete ute i skogen. Dåmåste han snabbt och enkelt få i sig bra och energirik mat för att orka arbeta vidare med sin hund. Då passar 24 Hour Meals mjukkonserv med medföljande värmepåse perfekt!

Läs mer om alla produkter från 24 Hour Meals på www.24hourmeals.se 

Det kom ett paket från 24 Hour Meals med 5 olika mjukkonserver.

Fem olika mjukkonserver och fem medföljande värmepåsar.

En bild till på maten och värmepåsarna.

Min kille, Fredrik, som är hundförare vid polisen packar ner sin påse med mat. Bra att ha när han befinner sig långt ute i skogen mitt i en sökning och det är dags för mat.

Välorganiserad polis

Mat, värmepåse och sked är packad i egen påse!

Min favoriträtt är Chicken Korma med potatis.

Mjukkonserver är ett utmärkt val när du inte har god tillgång på färskt vatten eftersom de inte kräver vatten vid tillagning. 

Väger 400g, 135 kcal/100g.

Innehåller:  Potatis (43%), kyckling (19,5%), kokosmjölk, yoghurtpulver, vatten, kokoskött, Garam masala pasta (lök, vatten, tomatpuré, solrosolja, socker, salt, kryddor, ingefära, vitlök, Garam masala, spiskummin), salt, modifierad tapiokastärkelse, limesaft, vitlök, socker, lök, kryddor, förtjockningsmedel (E415).