Birgittavandringen 9 km

Pilgrimsvandring i Upplands Väsby


Birgittavandringen i Upplands Väsby

Längd: 9 km

Start/Mål: Finns ett par olika ställen att börja på eftersom det är en rundslinga. Jag började/slutade min vandring vid Bollstanäs Skola (Bollstanäsbadet) där det fanns gott om parkering. Bussen går även hit från Upplands Väsby Station.

Här nedanför kan du ladda ner en karta över Pilgrimsled Birgittavandringen

Södra delen av Birigttavandringen 5 km

Idag (lördag 30 mars 2019) på förmiddagen har jag och vår tax Norma vandrat den södra delen av Pilgrimsleden Birgittavandringen i Upplands Väsby. Den bit jag gick idag funkar toppen att vandra med barnvagn eller rullstol/permobil. Sträckan är till viss mån handikappanpassad!

Totalt blev det en 4,7 km lång rundslinga med start/mål vid Bollstanäs Skola. Här finns bra parkering eller så går det fint att ta sig hit med buss från Upplands Väsby Station. Bussen går ungefär en gång i hal...vtimmen på lördag/söndag.

Vi började med att gå leden söderut längs med Norrvikensjön. Här längst ner i viken brukar kungen jaga änder 🦆

Efter sjökanten vänder vi norrut och här går det brant uppför. Längst upp finns en utsiktsplats ut över sjön med en iordninggjord grillplats.

Stigen slingrar sig genom skogen för att sedan ta oss över Frestavägen. Nu följer vi en mindre skogsväg men väljer att promenera ute på åkern för att slippa bilar.

Jag passerar Spiltan som är ett kafé. Jag har med egen fika så vi vandrar vidare.

När vi kommer fram till Gudbyvägen väljer vi att lämna leden och vända vänder mot Bollstanäs Skola.

En jätte mysig vandring i strålande vårsol ☀️ och +10 grader.