Vackermyren Hammerdal, Jämtland

Vandra i Sverige - Vandra i Jämtland

Vackermyren

i Hammerdal, Jämtland

31000 besökare varje månad helt gratis! - stötta vandringstjejen.se - swisha bidrag 0709197185


Vi besökte Vackermyren i Jämtland på sommaren 2018 på väg hem efter att vi åkt Vildmarksvägen i Jämtland. Vi sov en natt i vår lilla husvagn längs med grusvägen som också utgör parkering. Det finns fint dass och inne längs med leden finns det fina vindskyddet som du ser på bilderna nedan. Det finns en fin, men kort, vandringsled som tar dig runt mossen. Du kan besöka Vackermyren med rullstol och barnvagn.

Vackermyrens naturreservat består av fyra våtmarker, kärr, som innehåller massor av kalk.

Växtligheten är ungefär likadan i de fyra så kallade kalkkärren. Här finns vackra blommor - orkidéer som ängsnycklar, sumpnycklar och blodnycklar. Här finns också flugblomster och brudsporre. De flesta orkidéerna blommar vid midsommar och veckorna efter.

Hitta dit

Från Hammerdals centrum och cirka 4 kilometer längs E45 söderut (mot Östersund) finns en avtagsväg till vänster mot Vackermyren. Följ vägen cirka 10 kilometer mot byn Kilen. Innan man når Kilen, i byn Hälgåkilen följer man en skogsbilväg österut cirka 5,4 kilometer, passerar Storåsbodarna och är då framme vid Vackermyren. Det är skyltat även efter skogsbilvägarna.