Stendörrens Naturreservat

Vandra i Stockholm - Vandra i Sverige

Stendörrens Naturreservat

Augusti 2022 

Rundslinga 2,4 km och man passerar tre hängbroar mellan öarna!

Eftersom vi skulle på fest "söder om stan" och sova i vår van/husbil så bestämde vi oss för att åka till Stendörrens Naturreservat som ligger vid Nynässlott. Här finns världens häftigaste hängbroar! Wow vilken vandring i magiskt sensommarväder! 

Ett gäng hängbroar tar dig ut på örarna som radar upp sig som ett pärlband ut mot öppet hav. Här samlas många på sommaren för bad på klipporna. Vill du vara mer ensam så är höst eller vår mer att föredra. 

Stendörren är ett populärt besöksmål som ligger vid kusten mellan Nyköping och Trosa. Det är lätt att nå från fastlandet och du kommer ut på de närmaste skärgårdsöarna via flera hängbroar. I området kan du bada, vandra, ströva och färdas med egen båt i vacker skärgårdsmiljö med fina naturvärden. Besök gärna naturum där du kan lära dig mer om Östersjön. 

Camping förbjuden i naturreservatet

Det är förbjudet att stå med husbil eller tälta i hela reservatet. Man får övernatta i två dygn om man sover i sin båt. Vindskydden är inte till för övernattning, de är som sagt bara skydd mot väder och vind.

Här nere kan du ladda ner en karta över Stendörrens naturreservat!