Januari 2013 (nyårsafton)

En utenatt i månaden

Adventure Nights 2013 - Januari (Nyårsafton)

I år har vi bestämt oss för att det måste bli fler utenätter i tält eller vindskydd.
Att vistas ute i naturen är som balsam för själen. Här, i naturen, hämtar vi kraft och laddar batterierna för att orka med den stressiga vardag som ofta omger oss.
2013 ska vi tillbringa MINST en natt per månad i tält eller vindskydd - Vi kallar vårt äventyr för "ADVENTURE NIGHTS 2013"
 
Då kanske de flesta tänker. Varför kalla det här ett äventyr. Att sova ute i tält minst en natt ute per månad kan väl inte vara så svårt..........

Januari tältnatt längs med Upplands-Broleden

Nya varma sovsäckar som klarar -17 grader har inhandlats. Tältet vi har är nog inte det optimala för vintertältning men med lite justeringar ska det nog funka. Eventuellt får vi plocka fram vårt gamla tält under vintermånaderna eftersom det är betydligt varmare än våt nya tält.
Fösta tältnatten ute är avklarad.

Vi inledde nämligen hela vårt äventyr med att fira nyår i vindskydd. Eftersom vi har tonåringar hemma och det är nyårsafton så ville vi hålla oss nära hemmet. Vi styrde bilen mot Upplands-Broleden. Denna led har vi gått hela som i sin helhet är 30 km lång. 

Vi tog sikte på vindskyddet vid Frölunda Friluftsområde. Det vindskyddet ligger fint vid mälarens strand och har det krav vi hade för vår utenatt så här på årets sista dag - en eld under tak!
Ved hade vi med oss i bilen hemifrån. Vi hade laddat upp med massor av ved för att göra vår nyårsafton så behaglig som möjlig.

Till nyårssupé hade vi:

Förrätt: Lax paté med romsås
Huvudrätt: Lamracks med klyftpotatis och god sås.
Efterrätt: Vaniljmousse med grädde

12-slaget var helt fantastiskt

Där, vid mälarens strand hade vi fantastisk utsikt mot Järfälla, Hässelby och Bromma. Vi såg fyrverkerierna som ett skådespel långt där borta i horisonten. Magiskt!
Strax efter 12-slaget var det så dags att krypa till kojs i vårt tält. Sovsäckarna funkade toppen och vi frös inte på hela natten. Visst är det konstigt. Vi kan ta hur lång sovmorgon som helst när vi sover i tält men hemma vaknar vi alltid senast 08.00 på helgerna.
Vi packade ihop tält och våra saker och lämnade vindskyddet strax efter 10.00 på förmiddagen.
En härlig natt var till ända!