Skåneleden - Etapp 13b

Vandra i Skåne

Skåneleden Etapp 13 B (Skrylleslingan) 17 km

Betyg 4

Etappen passerar flera naturreservat Dalby Fälad Naturreservat, Borelund - Knivås Naturreservat, Borelundsåsen Naturreservat, Prästaskogen Naturreservat med Trollskogen, Gryteskog naturreservat och Måryds Naturreservat. Gamla stenbrott som blivit sjöar och bad Lovéns stenbrott och Skryllesjön. En jättefin etapp där det blandas bokskog , barrskog, hedar och kulturmark. Enda nackdelen var att det inte fanns några rastplatser med eldstäder.

 Vi var nere och hälsade på Helenas föräldrar i Malmö och då passade vi på att vandra en bit på Skåneleden. Rättare sagt Etapp 13B eller Skrylleslingan. 17 km. Det var en jättefin rundtur där vi kom tillbaka till start på Skryllegården där vi började.

Etappen börjar med elljusspår som var fint men inte så vildmarksaktigt.
Vi har aldrig tidgare på våra vandringar gått förbi så många naturreservat på en dag. Dalby Fälad Naturreservat no 5, Borelund - Knivås Naturreservat, Borelundsåsen Naturreservat, Prästaskogen Naturreservat med Trollskogen, Gryteskog naturreservat och Måryds Naturreservat.
Dalby Fälad bestod av hedar så att man trodde man var i Skottland.

På Knivåssen hade man en jättefin utsikt över hela Skåne.
Vid Lovéns stenbrott (gamla) kunde man bada och tälta vilket ett gäng killar hade gjort.
I Prastaskogen fanns det gamla Vresbokar som från Sagan om Ringen.

Tillbaka vid Skryllegården fanns det flera grillplatser, men man var tvungen att boka dessa i receptionen. Har aldrig varit med om att man måste boka sin griillning förut??

Vi kommer gärna tillbaka till Skåneleden igen. Hoppas bara det finns några obokningsbara grillplatser och lägerplatser längs leden

Här kan ni ladda ner en ledbeskrivning över Skrylleslingan och etapp 13B