Skuleskogen Nationalpark

30 nationalparker i Sverige

Skuleskogens Nationalpark

Jag har besökte Skuleskogens Nationalpark 2014, 2018, 2019 och 2021.

Hitta hit - Från Skuleskogens nationalpark är det cirka 13 mil till Umeå i norr och cirka 12 mil till Sundsvall i söder. Till Stockholm är det knappt 50 mil. Du kan ta dig hit med buss, tåg, taxi eller bil.

Skuleskogen 2019 - en vandring med barn

Magiska dagar i Skuleskogens Nationalpark tillsammans med familjen

Jag har vandrat väldigt mycket. Flera hundra mil om året om jag ska vara helt ärlig sedan jag upptäckte vandring en höst 2003. Alla mina vandringar har tagit mig genom 16 länder. I sverige har jag avverkat ett par olika projekt där jag bland annat besökt Sveriges alla landskap 25 högsta punkter, alla Sveriges nationalparker och alla Sveriges ytterpunkter.

Sedan sommaren 2016 är jag bonusmamma till Sixten 10 år och Ida 14 år. Innan jag kom in i deras liv hade de hängt med sin pappa Fredrik på jakt men inte vandrat på vandringsleder något nämnvärt.

Sixten vill ofta och gärna att jag berättar om allt jag upplevt och han fascineras av äventyr och
skogen lika mycket som jag gör. Förra sommaren önskade sig Sixten ett klätteräventyr och nu, nästan på dagen ett år senare, har jag och min sambo Fredrik tagit med oss Sixten och Ida till Skuleskogens Nationalpark.

Skuleskogen 2018 

Rundtur Entré Syd till Källsviken, ca 3 km

Bilderna nedan är från mitt och Fredriks besök 2018. Vi parkerade vid den södra entrén. Här stod vi med vår husvagn en natt. På parkeringen stod även ett par husbilar, en van och en annan husvagn. Det finns toa vid parkeringen, dock inget vatten. Enligt uppgift ska det gå att dricka vattnet inne i nationalparken men det får man avgöra själv om det är lämpligt.

Vi vandrade från södra parkeringen rundturen till Källsviken. Vid Källsviken finns ett fint vindskydd och hit kan också ta sig med rullstol eller barnvagn.

Vi passade också på att gå upp på toppen till skuleberget via den blå leden. Med upp för leden var vår tax Norma. Undra om hon är den första taxen som gått upp för den blå leden?

Vårt besök med barnen 2019 - Entré Syd

Vårt besök i parken 2018 - Entré Syd