Tivedens Nationalpark - Vandring Stenkällerundan

Vandra med barn - Äventyr med barn - Vandra med barn i Sverige

Tivedens Nationalpark 

Vandring Stenkällerundan

I förra veckan (juni 2022) tog jag och mina två bonusbarn (13 och 17 år) och vår tax Norma min plåtis till Tivedens Nationalpark för vandring och sedan besök på Ösjönäs där ungdomarna fick gå höghöjdsbana. (Höghöjdsbanan hittar du i den här bloggen)

Vi sov en natt utanför nationalparken eftersom det är övernattningsförbud i själva nationalparken. Man får tälta en natt i nationalparken på en speciell udde men man får inte parkera fordon i nationalparken mellan 00:00 och 06:00. Vi var bara borta en natt men det kändes som att vi verkligen haft världens äventyr bara vi tre tillsammans. 

"Mina" tonåringar var lyriska och Sixten 13 år sa - tack för att du tar oss med på alla roliga äventyr, detta var den bästa dagen i mitt liv. 

Investeringen i min plåtis känns som det bästa jag någonsin gjort. Med den far vi ut på äventyr minst en gång i månaden året om.Ha en fortsatt fin dag!

Vår vandring av Stenkällerundan - 2,2 km, ca 1,5 timme.

Stenkällerundan börjar och slutar vid Huvudentrén och är nationalparkens mest populära led. Leden är ganska kort men krävande eftersom den går upp och ner hela tiden! Den leder fram till de stora blocken runt Stenkällan och med hjälp av trappor kommer du upp på höjderna och får utsikt ända till Vättern. Leden är kort men går delvis i svår terräng. Från Stenkällerundan finns en ca 1,5 km lång förbindelseled till badstranden vid Vitsand. Vi valde att ta bilen fram till Vitsand eftersom ungdomarna ville bada och vi sedan skulle vidare till vårt övernattningsställe vid en sjö i skogen. 

Här är en karta som pdf