Strömsholmskanal i Västmanland, 96 km

Paddla kanot i Västmanland

Strömsholms kanal - Kolbäcksån

Smedjebacken-Söderbärke-Hugnora = 12 km

Hugnora-Fagersta-Västanfors = 19 km

Västanfors-Ängelsberg-Virsbo = 14 km

Virsbo-Seglingsberg-Ramnäs =16 km

Ramnäs-Surahammar-Ålsätra = 17 km

Ålsätra-Hallstahammar-Kolbäck-Strömsholm = 18 km


Jag har paddlat Strömsholmskanal uppdelad på två omgångar

1. Fagersta - Ramnäs Augusti 2007

2. Ramsnäs - Bogesund maj 2009


Ramsnäs - Bogesund maj 2009 - Betyg 4

Första dagen endast ett lyft men andra dagen blev det 5 lyft ut i Mälaren. Då alltid förbi slussar. Det fanns inte många rastplatser men de som fanns var desto finare. Vi tältade på ön Ålsätra nr 38 i broschyren. Paddla till höger in i kanalen. På den långsmala ön finns vindskydd med plats för 20 personer, plats för några tält, eldstad och TC. På östra stranden, uppe vid vägen finns en dricksvattenkälla.

Om man gillar Geocaching var det en perfekt led då dessa cachar fanns precis vid lyften. Se under Geocaching /Paddelleder. 

Fagersta - Ramnäs augusti 2007 - betyg 3

Väldigt mycket sjö och mycket blåst. Leden börjar i Smedjebacken och går ut i Mälaren men vi bestämde oss för att börja i Fagersta och paddla så långt vi hann. Nästa gång ska vi paddla från Ramnäs till Kvicksund i Mälaren.

Rastplatser - Det finns mer än 10 olika rastplatser där du kan slå läger för natten och du är sällan längre än 500 meter från land (närmaste strandkant).

Isättning och upptag av kanoten - Före och efter slussarna finns det som regel flytbryggor för att underlätta upptagning och isättning av kanoten.

I nedan beskrivning finns nyttig information som du bör veta innan du tar dig an Strömsholms kanal som följer Kolbäcksåns vattensystem.

Ramsnäs - Bogesund maj 2009 - Betyg 4

Fagersta - Ramnäs augusti 2007 - betyg 3