Kontakta mig

Kontakt? För läsarfrågor, annonsering eller samarbete hör av dig till mailen nedan!

Vandringstjejen är bloggen som handlar om aktiv fritid, friluftsliv, äventyr och outdoors.

Att upptäcka, uppleva, utmanas och utvecklas ensam eller tillsammans med sin familj.

Motivera och inspirera - till ett aktivt liv, till att våga ge sig ut på äventyr och att testa nya grejer, att våga ge sig ut på egna äventyr, nära eller långt bort.

Jag bloggar om vandring, resor, paddling, skidåkning, äventyr i hela Europa, äventyr med barn, att låta barnen vara delaktiga och att de får vanor som lever vidare även när de blir vuxna. Allt mixat med vardagsäventyr, långt
bort äventyr och snygga foton, alltid snygga foton!

Jag, Helena Rosquist, har vandrat nästan alla delar av Sveriges vandringsleder.

Vandring i Sverige är inte bara fjäll utan många fina låglandsleder som exempelvis Sörmlandsleden, Upplandsleden och  Bergslagsleden. I alla Sveriges landskap finns mängder av vandringsleder och vacker natur.

Vandringstjejen består av mig Helena Rosquist och Äventyrsfamiljen som består av mig, min sambo Fredrik och hans två barn Ida 17 år och Sixten 14 år. Ibland dyker även mina egna barn upp i flödet, Rasmus 31 år och Amanda 27 år samt min dotters sambo Micke 28 år. 

Jag, Helena Rosquist, har vandrat 1000-tals mil genom 16 länder

Sverige, Norge, Danmark, Polen, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Liechtenstein, Österrike, Frankrike, Portugal, Schweiz, Italien, Slovenien, Tjeckien.

2006   skapade jag Sveriges första vandringsblogg och fyllde den med eget material.

2006-2009 Började vandrade minst varannan helg - 2010-2011 vandrade eller paddlade varje helg  - 2012 ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011 - 2013 EN UTENATT I MÅNADEN  - Adventure Nights 2013 - 2014-2015 PEAK OF SWEDEN först i Sverige att bestiga samtliga Sveriges 25 landskaps högsta toppar samt besökt samtliga 29 nationalparker i Sverige 

2016 och våren 2017 Jägarexamen

SAMARBETEN

Jag är ambassadör för Kvinnliga Äventyrare. Som ambassadör är jag en del av nätverket Kvinnliga Äventyrare och delar med mig av mina äventyr till andra med äventyrslust. Allt jag skriver på min webb är mina egna åsikter och mina egna bilder. Ambassadörsmärket är endast en gemensam symbol för oss kvinnor som gillar att vara ute i naturen.  Syftet är att lyfta kvinnliga äventyrare och framför allt att inspirera och peppa kvinnor att upptäcka natur och friluftsliv.

Jag samarbetar med Anders André, en rullstolsburen kille som tillbringar sin fritid ute i skogen där han tältar och vandrar runt Stockholm. 

https://willut.se/

Helena Rosquist

Norrviken

Stockholm

Instagram @vandringstjejen

Instagram @aventyrsfamiljen