5.  L. Alby - Pilsbo

7 km Upplandsleden

Etapp 5 L.Alby - Pilsbo 

(Obefintlig) 13 maj 2012

Betyg: 3
Lätt vandring
Följ stigen genom skogen efter sista huset

Till denna bit av Upplandsleden finns det ingen officiell karta!

Antagligen är det markägare som satt stopp för vandring denna bit. Det tycker vi är synd eftersom det faktiskt går att vandra denna bit mestadels på små grusvägar. En stor bit går genom ett friluftsområde och just friluftsområden brukar vara rätt knepiga med regler om obehöriga på sina områden. Antar att det är här problemet ligger.

Samtidigt är det svårt för en vandrare att vandra en annan sträcka än just denna om man kommer gåendes från Uppsala eller Barkarby. Vi förstår inte riktigt hur de har tänkt att man ska ta sig mellan Pilsbo och St. Alby? Antagligen med buss ....men någon buss går det inte ut till Pilsbo.......
Nåja, nu har vi i alla fall testat att vandra den här biten och det gick jätte bra. Svåraste stycket är att hitta stigen ca. 1 km efter start i L.Alby (när man passerat travbanan och ridhuset).

De som bodde i huset som ligger sist på vägen hjälpte oss att hitta stigen så här vilade det inga sura miner i alla fall. Stigen hittar man bakom sista husets parkering. När man kommer fram till deras grind svänger stigen vänster in i skogen. Vi har lagt ut stenar så att det ska bli lättare att följa stigen genom skogen fram till Horsvik. Förhoppningsvis har de fått ligga kvar. Om du kommer från Horsvik så ska du följa stigen som går genom hästhagen när du är framme vid sista huset på vägen.

Väl framme i Torsvik åt vi lunch ute på den fina gamla ångbåtsbryggan.
När vi passerat Torsvik kom vi fram till ett välbevakat hus. Någon som har en aning om vad som döljer sig här bakom?

Den hotfulla skylten kändes lite löjlig när ägarna har tre lamadjur gående i hagen utanför. Som om man inte vill stanna och titta på lamadjuren när man passerar? Är man på video då?
Väl framme i Pilsbo var det dags för kaffe innan vi vandrade sträckan tillbaka till L.Alby. Totalt blev det en sträcka på 14 km (7 km enkel väg).

Här nere är en karta jag själv gjort över sträckan L. Alby till Pilsbo